Кои са органите, които действително са поискали и кои са

...
Кои са органите, които действително са поискали и кои са
Коментари Харесай

Атанас Славов: Всички замесени в подслушването трябва да подадат оставки

" Кои са органите, които фактически са поискали и кои са съдилищата, които са разрешили тези подслушвания? Имам подозрения, че това е Специализираният углавен съд. Ако няма позволение на съд, това значи, че са позволени големи закононарушения по работа. Вероятно обаче е спазен някакъв фиктивен ред ".

Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по bTV Атанас Славов от „ Демократична България “.

„ Нямаме информация кои от нашите членове са подслушвани. Факт е, че и ген. Атанасов, и Христо Иванов имат опит със службите и аз съм уверен, че информацията е изцяло достоверна. Оказа се, че и служебният министър председател и някогашен секретар на президента Стефан Янев също е подслушван. Това може да стане единствено посредством Специализирания съд “, счита той.

„ Фактът, че опозиционни политици и работещи в администрацията на президента са подслушвани, значи, че е преминат прагът на стандартите на демокрацията. Властта е упражнявана в полза на една клика. Може да се окаже, че България е доста надалеч от демокрацията. В последните години е злокобно срастването на ГЕРБ с страната. Ние бяхме на прага на властническия режим. Добре, че ръководството на ГЕРБ завърши “, добави Славов.

Според него всички забъркани би трябвало да подадат оставки. „ Няма по какъв начин да се подслушван висши политици в страната, без прокуратурата да знае за това “, означи Атанас Славов.

„ В България разрешенията за подлсушване се издават на кг и сме доста надалеч от положителните европейски практики. По-лошото е, че този скандал разкрива по какъв начин са били използвани службите от предходната власт. Това демонстрира, че би трябвало да има фрапантни промени. Трябва да има оставки на всички забъркани, в това число и в прокуратурата, тъй като без нейно познание не може да се подслушват политици. Това е злокобна политическа поръчка от най-високо равнище. България е осъждана неведнъж в съда в Страсбург за противозаконни подлсушвания и това единствено демонстрира, че нещата би трябвало радикално да се трансформират “, безапелационен бе той.

Според Славов този случай демонстрира, че в службите „ нямаме експерти, а чекисти “ и би трябвало да се направи инспекция на „ техния интегритет “.

По думите му безусловно ще има интернационален отзив. Славов чака реакция от страна на Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР