Кои са факторите, които определят потребителското отношение в социалните медии,

...
Кои са факторите, които определят потребителското отношение в социалните медии,
Коментари Харесай

Качеството на продуктите става все по-важно за клиентите на веригите за бързооборотни стоки

Кои са факторите, които дефинират потребителското отношение в обществените медии, и какво въздействие имат връзките върху потребителите в този изключително конкурентен бранш? Върху отговора на този въпрос се концентрираха участниците в полемиката Comms Talks: Retail, която се организира в петък. За основа на диалога беше взето ново проучване на организацията за медийни разбори Perceptica, което мери потребителското отношение към редица значими за бранша тематики.

Събитието, проведено от Perceptica и Европейската асоциация на информационните шефове (EACD), с поддръжката на Българското сдружение за връзки с обществеността (БДВО) и Международната асоциация за премерване и оценка на връзките (АМЕС), събра експерти в областта на връзките в бранша на огромните вериги за бързооборотни артикули, с цел да обсъдят факторите, които дефинират потребителското мнение и тяхната преданост, актуалните трендове на пазара, както и главните провокации от информационна позиция.



„ Качеството на продуктите е от първостепенна значимост за потребителите. Наблюдава се спад в разискването на ценовия аспект в обществените медии. Темата за КСО заема цели 39% от диалога в обичайните медийни издания, само че тези тематики не са във фокуса на крайните консуматори и техните отзиви онлайн “, разяснява Георги Ауад, шеф „ Продукти “ в Perceptica, и прибавя: „ Оказва се, че игрите и стратегиите за преданост съставляват най-значителен интерес за потребителите.”

Значително разминаване в диалога на обичайните медии и потребителите се следи освен във връзка с КСО акциите, само че и когато става дума за нови търговски обекти и личните марки на веригите. Над 93% от изявленията в обществените медии са свързани с качеството на продуктите. Програмите за преданост, цените и промоциите са обсъждани съвсем напълно в обществените мрежи.

Участниците в Comms Talk: Retail дискутираха наблюденията в бранша и по какъв начин факторите, оказващи въздействие върху потребителското държание, дефинират тяхното мнение за веригата. Безапелационен водач в класацията през миналата година, въз основата на осем от общо тринадесетте най-коментирани фактора, е немска верига магазини, оперираща на българския пазар от 2010 година

Comms Talks: Retail е второто от поредност тематични по бранш събития, които целят да засилват разговора сред практици от четирите съставни елементи на информационната промишленост - вътрешните информационни отдели, организациите, медиите и медийните анализатори. Събитията са обществени, изцяло безвъзмездни и събират на едно място сегашни и бъдещи експерти в областта на връзките.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР