Кои са били Анунаките и защо са толкова интересни? Краткият

...
Кои са били Анунаките и защо са толкова интересни? Краткият
Коментари Харесай

Анунаките - кои са?

Кои са били Анунаките и за какво са толкоз забавни? Краткият отговор е: Анунаките са шумерски, акадски, асирийски и вавилонски божества, известни от най-древните писмени източници. Свързани, а от време на време се покриват с Ануна (петдесет велики богове) и Игиги (незначителни богове).

За анунаките е разказано в античния текст Енума Елиш. Името значи от кралска кръв или от кралско родословие. И ползата към шумерската просвета е деен и непрекъснат, откогато тя е открита през 19 век.

Шумерите се появяват преди към 4500 година пр.н.е. Разположен в сегашен Ирак, района на Мемопотамия от дълго време е именуван още люлката на цивилизацията. Шумер са били няколко градове със независимо ръководство, в началото ръководени от свещеници. Всяко ръководство е било проведени към град и храм, в този момент именуван зигурат. Зиггуратите, отдадени на поклонението на Анунаки, са самобитни пирамиди с плоски върхове. Тези общности се смятат за слуги-роби население, отдадено да служат на боговете Анунаки. С течение на времето ръководството на свещеничеството отстъпи място на кралете.

Шумерите са били опитни търговци и са придобивали лазурити от Афганистан, кедър от Ливан и злато от долината на Инд. Тяхната земеделска просвета ни дава ралото, както и разделянето на времето по часове - 24-часов ден и 60-минутен час са постижение точно на тази цивилизация.

Списък на шумерските царе и клетвите на Анунаки

 Анунаки

Шумерската история, което познаваме, е събрана от археологически и геоложки доказателства - писмените записи са под формата на клинописни таблички. Съобщава се, че са проучени към половин милион шумерски таблички, само че единствено дребен брой от тях са преведени. Много данни получаваме и от някои преводи на вавилонски записи; Шумер е бил считан за „ античен “ още във вавилонските времена.

Шумерите се покланяли на боговете Анунаки, за които се споделя, че са деца на земята и небето; Ан - богът на небето, и Ки - земната богиня. Главен измежду тях бил Енлил, богът на въздуха. Този мавзолей е предаден на акадската, вавилонската и асирийската култури. Епосът за Гилгамеш, историята на цар на шумерския град-държава Урек, е антична литературна светиня на шумерската просвета.

Според някои екзотични теории, съществуват неопровержими причини, че Анунаките в действителност са извънземни същества, представящи се за богове. Тази доктрина също твърди, че тези „ небесни ” богове генетично са основали човешкия тип, което може да изяснява слабите връзки в еволюционната история. Тези теории са породили хипотезата за „ античния астронавт “, която твърди, че има съществата, наречени богове, които въздействат на човешките каузи от хилядолетия.

Мнозина считат, че Анунаките извличали големи количества злато благодарение на човешкия труд - това се извлича от голям брой открития на антични минни тунели в Южна Африка, както и от реликвите на шумерите.

Никой не знае за какво са желали злато, никой не знае какъв брой е взето, споделят някои от откривателите, подкрепящи тезата за извънземния генезис на Анунаките. Според тази доктрина точно Анунаки вкарват понятията пари, финанси и дълг в човешките общества.

 Анунаки и планетата Нибуру

Теория, че тези същества произлизат от Нибиру, т.е. Планетата Х, е добавена към на разказите на Анунаки, както и вероятността боговете отвън света да донесат напреднали технологии, които основават комплицирани мегаструктури като пирамидите или Стоунхендж.

Външните артефакти и откритията на странни, необясними по произхода си принадлежности способстват за тези подозрения. Шумерите са известни и със комплицираните астрономически и математически познания, за които се спекулира, че са предадени точно от боговете Анунаки.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР