Кои от най-разпространените в България твърдения за ваксините срещу COVID-19

...
Кои от най-разпространените в България твърдения за ваксините срещу COVID-19
Коментари Харесай

МЗ разбива 6 мита за ваксините: Не, не поставят чип в тялото

Кои от най-разпространените в България изказвания за имунизациите против COVID-19 са легенди и кои са истина? Министерството на здравеопазването заключи обстоятелствата, разделяйки най-популярните схващания в две групи:

 

МИТОВЕ

1. Ваксината е рискова.

2. Чрез имунизацията ще се заразя с ковид.

3. Ваксините трансформират човешката ДНК.

4. Преболедувах COVID-19 и не се нуждая от ваксина.

5. Ваксините имат съществени странични резултати.

6. Ваксините водят до неплодородие. С тях в организма се вкарва чип.

 

ИСТИНА

1. Ваксините против COVID-19, които България е осигурила за жителите си, са минали сполучливо клиничните изпитвания. Те са сигурни и ефикасни. Тези ваксини се употребяват в целия свят. Поставени към този момент са над 2,7 милиарда ваксини.

2. Не е допустимо имунизацията да ви болести с COVID-19.

3. Ваксините нямат никакво отношение към ДНК на индивида и са безвредни. Те не влизат в ядрото на клетката, където се съхранява човешката ДНК.

4. Дори да сте преболедували, към момента съществува риск от наново заразяване с COVID-19. Препоръчително е да се ваксинирате, с цел да предпазите себе си и своите близки.

5. Хората не би трябвало да се тормозят, тъй като страничните реакции са естествени и минават бързо. Такива са изнемощялост, болежка в мускулите, главоболие и зачервяване на мястото на инжекцията. Обикновено те се появяват незабавно след имунизацията и минават за часове. Симптомите демонстрират, че имунната система дава отговор на имунизацията и основава антитела против вируса. Такива реакции обаче не са наложителни - огромна част от имунизираните не демонстрират никакви признаци.

6. Не, имунизациите против COVID-19 не предизвикват неплодородие и посредством имунизация не се слага чип в тялото на индивида.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР