Кои хора дадоха решаващия глас, за да победи новата партия

...
Кои хора дадоха решаващия глас, за да победи новата партия
Коментари Харесай

Ето кой гласува за ПП

Кои хора дадоха решаващия глас, с цел да победи новата партия на Кирил Петков и Асен Василев?

Това са българи по етнос, с висше обучение и по предписание поданици на столицата и огромните регионални градове - подобен е профилът на гласоподавателя, стартирал напред в третите за годината избори за парламент Кирил Петков и Асен Василев.

Политическа партия събират 28% и 25%, надлежно в София и в регионалните градове. Това демонстрират данните на " Алфа рисърч " в изборната нощ при демографската разбивка на вота.

Вторите в класацията за 47-ия парламент - ГЕРБ, също са били предпочетени от столичани и от жителите на огромните градове, само че и от хората в дребните градчета, като процентите им надлежно са 25% измежду софиянци, 26% от вота в регионалните центрове и 28% в дребните градове. За разлика от Политическа партия обаче, чиято поддръжка внезапно понижава в селата и се свива от 28% в столицата на 10 на 100 на село, то при ГЕРБ вотът в София, огромните, дребните градове и селата е съвсем еднакъв и постоянен, с по няколко % разлика. 24% от резултата им идва оттова.

Безапелационно обаче селският избор е отишъл за Движение за права и свободи - цели 32% от вота му образуват гласоподавателите в селата, до момента в който обичайно придвижването събира едвам 1% от гласовете в София. За тях са дали своят вот най-вече гласоподаватели с ниско до главно обучение - 48%, както и 75% от турците.

40 на 100 от вота за Движение за права и свободи се натрупа от ромски гласове, демонстрира разбивката на " Алфа рисърч ". Ромското население е дало своя глас поравно за ГЕРБ и Българска социалистическа партия, които държат по 21 на 100 от неговия избор, до момента в който единствено 4% от него са получили първенците от Политическа партия. Едва 1% от вота за Демократична България е от ромски гласове.

Българска социалистическа партия дължи най-вече за резултата си на жителите на дребните градове - 23% е техният дял, а по 15 на 100 от вота идва селата и гласоподавателите в регионалните градове. Най-малка заслуга за общия резултат на социалистите имат софиянци, което също не е изненада.

Подкрепата за Има Такъв Народ е най-ниска в столицата - едвам 6%, само че нараства до 11 на 100 в регионалните градове. По 8% от вота за партията на Слави Трифонов се образува от селата и дребните градове. Хората, които гласоподават за " ИТН ", са с висше и приблизително обучение - по 9% и 10% надлежно, а единствено 2 на 100 от гласовете му идват от гласоподаватели без обучение.

Подкрепата за Демократична България обичайно е най-висока при хората с висше и полувисше обучение - 12%, а единствено 2 на 100 от гласовете им са получени от гласоподаватели с ниско обучение. Толкова е и поддръжката за тях от турския етнос, а едвам 1% от общия им резултат образува ромският избор.

9% от гласовете си пък ГЕРБ дължи на български турци, като по този метод партията на Бойко Борисов се подрежда на второ място след Движение за права и свободи по получена поддръжка от гласоподаватели от друг от българския етнос.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР