Кохезионната политика е под сериозна заплаха, има планове бюджетът за

...
Кохезионната политика е под сериозна заплаха, има планове бюджетът за
Коментари Харесай

Икономическа конференция на ПЕС в Брюксел

Кохезионната политика е под сериозна опасност, има проекти бюджетът за нея да бъде орязан с 30 %, което ще се отрази доста неприятно на България. Това сподели в Брюксел ръководителят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев по време на икономическа конференция, проведена от ПЕС. На форума европейските социалисти показаха своята визия за това каква би трябвало да бъде Европа на бъдещето.

„ Нашият живот ще свърши в деня, в който замълчим за значимите неща! "
С тези думи на Мартин Лутър Кинг Сергей Станишев се обърна към сътрудниците си по време на конференцията на ПЕС. Според него, днешна Европа наподобява по-добре, в сравнение с преди една година, само че това е незадоволително. В Брюксел Станишев показа своя прочит на речта на Юнкер за положението на Европейски Съюз и концепциите на социалистите за неговото бъдеще.

Той сподели, че диспути за европейския бюджет ще стартират по време на българското председателство и страната ни би трябвало да има национална позиция. Трябва да се намерения за други възможности за попълването на европейския бюджет, а не да се орязва кохезионната политика.
Сергей Станишев - ръководител на Партията на европейските социалисти: Напускането на Англия значи 70 милиарда евро по-малко доходи в бюджета на Европейски Съюз. Как ще компенсират или ще се режат, както оферират консерваторите, политики значими за България включително като кохезионната. Това ще докара до още по-голямо разграничаване и делене в Европа и увеличение на разликата сред богати и небогати страни.
Приоритетът на социалистите е обществена Европа и най-много грижата за младите.
Сергей Станишев: Ако не се обезпечат 5 милиарда евро годишно от Европейски Съюз за юношески проект, да видят младежите... Има 17 милиона млади в Европа, които нито учат, нито работят. Какво приказваме за бъдещето на младите и какъв еврооптимизъм чакаме, в случай че Европа не се грижи за тях ".
В понеделник социалистите провеждат и конференция в София, на която ще разискват бъдещето на общата европейска защита.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР