Кого разпъваме днес? А, добре, репортерът на Господари на ефира

...
Кого разпъваме днес? А, добре, репортерът на Господари на ефира
Коментари Харесай

Кого разпъваме днес?

Кого разпъваме през днешния ден?
А, добре, репортерът на " Господари на ефира " Митко Върбанов. Иначе това, че са се пробвали да ви пробутат 15 тона негодна храна с подправени етикети, не ви впечатлява. Какво толкоз, викате, то е ясно, че ядем говна по през целия ден, ами дай да забележим по какъв начин се претъркаля Митко, гледай какъв брой занимателно. Не може по този начин, Неймар има право, тъй като коства 220 милиона, само че Митко няма, защото е елементарен журналя.
Извън общоприетия поток на съзнанието, който тъкмо в този миг минава през нормалния размер от форумна ненавист и добре заделена, подобаваща за отприщване тъкмо в такива моменти злобица, е добре да си дадем сметка за следното:
На главата на Митко Върбанов сега се стоварват:
1. Уволнение от " Господари на ефира ".
2. Вероятно дело за лъжесвидетелстване.
3. Край с публицистиката.
4. Край на общо взето каквато и да е кариера, в случай че бъде наказан. Пробвай да си намериш работа с " ЛИЦЕТО Е ОСЪЖДАНО " в свидетелството за съдимост.
5. Публична инквизиция и има-няма едни две хиляди поста на излобели по форумите и обществени мрежи хора, които в никакъв случай, но в никакъв случай не са правили нещо безогледно и живеят ужасно съобразително.
6. Доживотно етикетиране в разговора:
- Кой беше тоя Митко Върбанов?
- Оня бе, дето се търкаля в склада.
___
Ще ми се страхливо да попитам: не е ли прекалено много? Наскоро да вземем за пример Доган си купи Топлоелектрическа централа, някой нещо? Поне едно статусче във Фейса по този мотив, ей по този начин, от дребна взаимност към огромните политически процеси и грижа за справедливостта? Мани го, мани го Доган. Дай да забележим по какъв начин се потъркаля Митко, скриваш ни картината.
Добре, махам се. Но бъдете сигурни, на никой не му пука за Върбанов. В корпоративната телевизионна публицистика могат да се лигавят с часове за значимата ти журналистическа личност, за публичния ти принос, за приемането на извънредно значима премия или прочувствените телевизионните саги за това, че " се ожени репортера на нашата телевизия за дългогодишната си другарка ". Но това е единствено досега, в който нещо не се преебеш. Тогава ще те подритнат като оня псе, дето служеше правилно 10 години, обаче най-после спря да лае деебапомияра и е време да намерим различен.
В главата на " Нова " най-вероятно сега валят натрапливи мисли за падащ рейтинг, " Господарите " се чудят по какъв начин да излекуват бъдещата подозрителност, която ще се стовари върху репортажите им, а най-голямата параноя е какво ли ще стане с рекламните постъпленийца, дали няма да се оттеглен ония хора с парите и да идат в (уплашен шепот, бодеж в стомаха и бързо обхванат ксанакс за успокоение) Конкурентната телевизия? Какво направи, Митко, за какво аргументи главоболия на огромните продуценти и обиграните картоиграчи, за какво смути сънищата и ваканцията им в Сен Тропе? Знаеш ли какъв брой пара коства твоето потъркаляне? Няма да могат да ти простят ония от горната страна, пич, тъй като най-вероятно всичко, което мислят за тебе, е, че им е трябвал човек, дето да се вре, а в този момент индивидът, дето се е врял, се е престорил на починал, а това е скандализирало обществото, това скъпо здравата издояванко и залепено към тв приемника общество, което ни устоя, а ние го забавляваме, тъй като в тая страна към момента има доста хора, които не са разкрили South Park и се придържат към ентъртейнмънт от отдалеченото.
Впрочем, Господарите, не е ли малко изкуствена тази наперена отдалеченост на уволнението, в която вие, монасите пред църквата на Истината, заслужено изхвърляте провинилия се Върбанов, тъй като не бил заслужен да я демонстрира? Струва ми се друго: че неговото в действителност неуместно предпочитание за инсценировка може пък да е пристигнало от годините чиракуване, през които е работил в среда, в която рейтингът дирижира смутения хор на проверяващите публицисти и размахва палка на всеки, който не може да доближи по този начин нужните висоти, с цел да пребори (пак изплашен шепот, бодеж в стомаха и втори обхванат ксанакс за успокоение) Конкурентната телевизия? Изглежда малко необичайно. Все едно притежателите на " Макдоналдс " да уволнят ония, дето вършат картофките, щото се оказали нездравословни.
Затова поседнете пред тв приемника и погледайте изтезанието на Митко. Това обаче единствено на следващия ден, вдругиден.
После ще разпънем различен.
Да не губим форма.

Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР