Когато злонамерено интервенираш в изборния процес, поемаш огромен риск участниците

...
Когато злонамерено интервенираш в изборния процес, поемаш огромен риск участниците
Коментари Харесай

Антоанета Цонева: Нашата атака срещу решението на ЦИК е, за да възстановим правилата

„ Когато злонамерено интервенираш в изборния развой, поемаш голям риск участниците в тези избори да не ги признаят. Затова предприехме офанзива против решението в съда, с цел да можем да възстановим разпоредбите такива, каквито би трябвало да бъдат. Искаме резултатът да е почтен за всички участници. “

Това разгласи Антоанета Цонева от “Демократична България ” /ДБ/ в ефира на „ Дарик радио “ по отношение на подадената от 20 февруари, с което гласовете от машинния избор не се броят настрана , а непосредствено се сумират в общия протокол с вота от хартиените бюлетини, оповестиха от политическата мощ. 

“Прокситата на хартиената коалиция толкоз брутално нападнаха вътре в ЦИК метода, по който ще се регистрира резултатът. Tова провокира голямо неодобрение. И в обществото, и в политическите партии. Представителите на хартиената коалиция явно не схващат какъв брой огромен проблем основават като вършат по този начин, че изборният резултат да бъде недействителен и оспорен ” , сподели тя.

По тематиката с даването на военно-техническа помощ на Украйна Цонева акцентира, че би трябвало доста деликатно да се обмислят споразуменията и покупко-продажбите на България по този начин, че българската войска да се модернизира оптимално бързо и на високо равнище. По думите и в това връзки се пропущат големи благоприятни условия .

“Това са доста предизвикателни времена пред самото ръководство, тъй като това значи рационализация на българската войска с една скорост, която ние мъчно бихме могли да си позволим в друго време. Модернизацията на армията е директно обвързвана с нашия народен интерес и нашата национална сигурност и ние би трябвало да бъдем част от процесите, които се основават в поддръжка на Украйна и нейните военно-технически благоприятни условия ” , съобщи тя.

Бившият депутат уточни дългото време, в което няма държавно управление , излъчено от Народното събрание, като причина за неуспеха на България с Шенген и еврозоната . Според нея е доста значимо да се образува кабинет, определен от Народното събрание, който да има ясни цели и институциите да работят в техния порядък.

“Ангажиментите, които поемаме, са свързани точно с това България да не губи своята посока и темпото, с което е тръгнала към сърцевината на Европа. Защото нашият разцвет, благосъстоянието на хората, равнището и качеството на институциите зависи от това ние да сме в ядрото на този съюз ” , добави тя.

“Ако в идващия парламент ние съумеем да приемем нужните закони, може да се седне на масата още веднъж и да се приказва за еврозоната. Не би трябвало да се изпуска мандата на тази еврокомисия. Не можем да си позволим да затворим този исторически прозорец ” , сподели Цонева като посочи, че “Възраждане ” вършат референдум за спасяването на българския лев, без да разяснят на обществото, че хората и бизнесът ще изгубят минимум 300 млн. лв. от транзакционни такси и че лихвите на банките и гаранциите във връзка с капиталов капитал ще бъдат разнообразни, а в това време тези хора разполагат с влогове, лизинги и ипотеки в евро.

Антоанета Цонева дефинира глобите по Магнитски като “голям пестник ” върху репутацията на България.

“Допуснати са законодателни промени, които дават опция на един регулатор да лиши бюджета от 600 млн. лв.. Този вид ръководство би трябвало да завърши ” , сподели още тя и изрично съобщи, че в идната предизборна акция коалиция “ПП-ДБ ” доста ясно ще показва ограниченията и решенията , които би трябвало да се подхващат, с цел да се ограничи мащабът на тези практики.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР