Когато започнах работата си със SEO или оптимизацията на търсещите

...
Когато започнах работата си със SEO или оптимизацията на търсещите
Коментари Харесай

SEO в три измерения

Когато започнах работата си със SEO или оптимизацията на търсещите машини, се концентрирах главно върху основните думи, а доста постоянно клиентите ми изискваха да употребявам характерни такива, и то толкоз пъти, колкото е допустимо. Поглеждайки обратно във времето, това ми се коства просто безумно.

Как работеше SEO преди?

В предишното логаритъмът бе мощно основан на основните думи, а не на цената на наличието в реалност. Много маркетолози се опитваха да излъгват логаритъма, с цел да се покажат в Гугъл. Същевременно обаче има над 200 фактора, които търсачката употребява при ранкирането на уебстраници. В резултат на това се случваше наличието на една страница да не е задоволително съответстващо или информативно. Моят личен етичен код работеше против мен в тези дни, за няколко години дори стопирах да се занимавам със SEO. Просто не можех да схвана какъв е смисълът да нареждаме нещо измежду хората, откакто не е уместно за тях или няма никакъв смисъл.

Как работи SEO в този момент?

За благополучие, научих се да сортирам клиентите си. С измененията в логаритъма, които Гугъл предприе през последното десетилетие, в този момент търсачката има по-голяма дарба да се концентрира над качеството на наличието, в сравнение с плътността на основните думи. Затова и доста техники, употребявани преди, към този момент не са използвани.

Днес SEO-то е съсредоточено върху потребителското преживяване, което значи, че вие, като основатели на наличие, би трябвало да обърнете внимание на качеството и на желанията на аудиторията си. Визията също е значима – когато е допустимо, добавяйте фотоси, инфографики, видеа.

Как ще се промени SEO?

Както знаете, логаритъмът непрекъснато се трансформира, за положително или неприятно. В бъдеще от ден на ден ще се натъртва на видео и аудио наличието. Очаква се до края на 2020 година гласовото търсене да се усили с повече от 50%. Това значи, че би трябвало да залагате на по-разговорни основни думи и изречения, в случай че желаете потребителите да попадат на вас.

Друг значим тренд е навлизането на изкуствения разсъдък. Редица компании към този момент го осъществяват като маркетинг техника под формата на чат ботове. В SEO най-голямо въздействие изкуственият разсъдък ще има при резултатите от търсенето – с помощта на него потребителите ще получават по-прецизни резултати.

Мег Стюърт за Medium.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР