Когато започнах да готвя за 300 човека в затвора, това

...
Когато започнах да готвя за 300 човека в затвора, това
Коментари Харесай

Андре Токев: Вразумих се, преживях катарзис зад решетките! Всеки трябва да си понесе последиците

„ Когато започнах да сготвям за 300 индивида в пандиза, това ме върна в годините, в който бях стажант. Тогава готвехме в тези остарели фурни и огромни тави. Отново бе предизвикателство да направиш нещо от нищо, т.е. от малко артикули да сготвиш нещо положително, нещо хубаво и качествено. “ Това описа началник Андре Токев в ефира на Българска национална телевизия.
Топ готвачът беше наказан на 7 месеца затвор поради шофиране след приложимост на алкохол за следващ път, само че излежа малко над 5 месеца – 161 дни Токев бе в пандиза лек режим в Казичене.
Дните, прекарани от началник Андре Токев в пандиза стартират да избледняват в паметта му. Токев не ги помни към този момент всичките, само че някои от спомените ще носи цялостен живот.
„ Започваш да забравяш. За мен хората в пандиза, преди всичко са хора. Всеки има своите проблеми. Не ме интересуваше доста кой защо лежи. Имах доста приятни диалози с някои от тях, които лежаха дружно с мен. По едно време разбираш този човек, с който до момента си приказвал, че лежи за еди какво си. Тогава оставаш изцяло шокиран. Виждаш, че този пандизчия има две страни. Хората, с които споделях в „ колежа “ ( визирайки пандиза – б.а.) бяха готини, доста забавни. Позитивната страна на пандизчиите, с нея се срещнах, а отрицателната им страна не желая да я познавам. “, спомня си времето в кауша Токев.
„ След случилото се, хората ми стискат ръката по тази причина, че съм осъзнал грешката си. Казват ми „ направи това, което трябваше да направиш “, поддържат ме, за което съм им признателен “, споделя звездата от дребния екран.
„ Човек, когато сгафи, би трябвало да си понесе последствията. На мен това ми подейства положително и явно мнението на хората за мен не се е трансформирало. Отсеях някои от тези, които ми се писаха за другари, тъй като в такива обстановки доста неща му стават ясни на човек, както са самия него, по този начин и за хора от обкръжението му. “, споделя Токев за някои от премеждия си след присъдата си.
В последна сметка реших, че е по-важно да имам време за фамилията си и за околните ми, приятелите ми. Затова и затворих повече от заведенията за хранене си. Оставих си един ресторант и по този начин съм по-фокусиран, както върху работата, по този начин и върху значимите неща в живота. Това се случи откакто ме пуснаха от пандиза. Времето прекарано там ми даде изясненост и катарзис, подейства ми позитивно в доста аспекти. “, усеща се като нов човек готвачът и счита, че случилото се с него е повлияло положително и на негови близки.
„ Много мои другари ми се хвалят, че си поръчват таксита, в случай че са пили или си оставят колите си, и се прибират пешком. Имам възприятието, че може и да съм вразумил някои хора, че съм им оказал помощ. Дано това е по този начин, тъй като аз се вразумих. “, безапелационен е някогашният водещ на предаването „ Мастършеф “ пред Георги Любенов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР