Когато Законът за надценките влезе в сила, ще може максималната

...
Когато Законът за надценките влезе в сила, ще може максималната
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Надявам се в средата на юни Законът за надценките вече да е в парламента

Когато Законът за надценките влезе в действие, ще може оптималната надценка при по един продукт от 17 продуктови групи да е 10 %. Това сподели в „ Защо, господин министър “ по бТВ служебният министър на стопанската система Никола Стоянов. 

 

Става дума за един продукт от продуктова група. В някои магазини ми споделиха, че има 80 типа кисело мляко или 20 типа сирене. За един от тях ще се ползва законът, сподели Стоянов. 

 

Продуктът с най-ниска цена или един от трите артикули с най-ниска цена, ще бъде с оптималната надценка от 10 %, изясни министърът. По думите му определеният артикул би трябвало да дава отговор на всички условия. Ако е кашкавал, да е кашкавал, а не заместващ артикул, добави Стоянов. 

 

На 10 юни изтича общественото разискване на Закона за надценките, ще мине незабавно през Министерския съвет и се надявам в средата на юни да е в Народното събрание, сподели министърът. По думите му следи се спад в цените на суровините. При цените на дребно към този момент няма повишаване, някои групи артикули започнаха да поевтиняват, само че към момента са доста малко, разяснява Стоянов. До преди месец и половина цените растяха, макар падащите цени на енергоизточниците. В момента като триумф регистрирам, че към този момент не порастват, добави той. 

 

Според него слагането на таван на цените е „ пагубно “. Със Закона за надценките страната се пробва да повлияе на пазара, само че това да е по най-малък метод, добави Никола Стоянов. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР