Когато заговорим за глобално затопляне и промени в климата, най-често

...
Когато заговорим за глобално затопляне и промени в климата, най-често
Коментари Харесай

Самоубийствата и глобалното затопляне

Когато заговорим за световно стопляне и промени в климата, най-често това се случва в подтекста на замърсен въздух, неустойчиво произвеждане, естествени катаклизми и впрочем.

Понякога забравяме обаче, че климатът е непосредствено привързан с прехраната на милиарди по света, които разчитат на личната си продукция, с цел да оцелеят.

Две сходни изследвания, представени от The Guardian, сочат, че съществува явна взаимовръзка сред самоубийствата и покачващите се температури в земеделските райони.

 Време е да повярваме в световното стопляне
Време е да повярваме в световното стопляне

Напълно нетипични феномени в климата

Статистиката сочи, че през последните 30 години в Индия всяка година са се самоубивали приблизително към 200 души, занимаващи се с фермерство - в годините, когато продукцията е била провалена поради високите температури.

Изчислено е, че при покачването на всеки един градус над 20 по Целзий умират приблизително по към 70 души. Доста плашеща взаимовръзка, която е налице и в Мексико, само че в друг мащаб.

Според данните всеки един градус покачване в температурата коства 4-9% от продуктивността на трудещите се в неклиматизирани пространства.

 Глобалното стопляне трансформира океаните в мъртви зони
Глобалното стопляне трансформира океаните в мъртви зони

Океаните губят О2 и способността си да поддържат живот

Тези статистики се появяват броени дни, откакто Организация на обединените нации разгласи, че имаме 12 години, с цел да вземем фрапантни ограничения в битката със стоплянето, в случай че желаеме да избегнем световна злополука.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР