Когато всичко необходимо за разкрасяването ни се намира в хладилника… Не

...
Когато всичко необходимо за разкрасяването ни се намира в хладилника…
Не
Коментари Харесай

Домашен бюти салон с продукти, които вече имате у дома

Когато всичко належащо за разкрасяването ни се намира в хладилника…

Не единствено поради пандемията, само че и поради ниските температури все по-често оставаме в уюта на дома. Сега, когато целият свят е затворил вратите си, не можем да разчитаме на услугите на салоните за хубост.

Е, има метод да си приготвите невероятни маски за лице у дома, употребявайки артикули единствено от хладилника. Тези, които споделяме през днешния ден с вас, освен се подготвят елементарно, само че и дават невероятни резултати и имат анти-ейдж резултат. Чудесни са за ободряване на кожата след безсънна вечер, изключително в празничния месец.

 Домашен бюти салон с артикули, които към този момент имате вкъщи

Маска за естествена и комбинирана кожа

Съставки:

1 банан

4 чаени лъжици извара

2 чаени лъжици мед

Пасирайте банана добре, тъй че да няма бучки. Добавете изварата и меда и пасирайте до приемането на хомогенна примес. Нанесете маската по цялото лице и я оставете за 15 минути. След това я отмийте с топла вода. Бананът и изварата подтикват дейното произвеждане на колаген, като хидратират и подхранват кожата, насищайки я с доста микроелементи. Медът е богат източник на витамини. Той основава тъничък филм върху кожата, предотвратявайки изпаряването на влагата в нея – нещо, което в този момент е постоянно срещано събитие, поради непрекъснато работещите климатици. Не забравяйте обаче, че медът е мощен алерген. Преди да го употребявате в маската си, тествайте върху дребен сектор от кожата си. Ако тя реагира и се зачерви, не е целесъобразно да го добавяте в маската.

 Домашен бюти салон с артикули, които към този момент имате вкъщи

Маска за мазна кожа

Съставки:

2 белтъка

1 чаена лъжица пчелен мед

3-4 капки масло от чаено дърво

Разбийте деликатно белтъците, като внимавате да не станат на сняг (не би трябвало да стават на пяна). Добавете към тях маслото от чаено дърво и меда. И тази маска би трябвало да престои 15 минути върху лицето, с цел да има резултат. Белтъкът освен подтиква производството на колаген, само че и стеснява порите, намалявайки производството на себум. Той обаче не изсушава кожата, а я подхранва, борейки се с бръчките. Маслото от чаено дърво пък съдържа мощни антибактериални свойства, с които се бори с акнето и пречиства кожата.

 Домашен бюти салон с артикули, които към този момент имате вкъщи

За суха кожа

Съставки:

100 мл. готварска сметана

4 чаени лъжички лимонен сок

Смесете съставките и нанесете върху лицето. Оставете маската за 20 минути, а по-късно изплакнете със студена вода. Важно е след маската да нанесете серум или овлажняващ крем, с цел да затвърдите резултата. Сметаната хидратира кожата в дълбочина, правейки я мека и гладка. Тя има неповторими свойства, които дължи на съдържащите се в нея мазнини, както и витамини Е, C, A, B1 и B2. Лимоновият сок ще обезпечи спомагателна доза витамин C на кожата ви, защото той е мощен антиоксидант, който придава натурален искра на кожата и се бори с бръчките.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР