Когато всички политици искат да дирижират, става не симфония, а

...
Когато всички политици искат да дирижират, става не симфония, а
Коментари Харесай

Маестро Найден Тодоров: Когато всички политици искат да дирижират, става не симфония, а какофония

Когато всички политици желаят да дирижират, става не симфония, а дисхармония, признава пред " Труд news " служебният министър на културата маестро Найден Тодоров.

" Аз постоянно давам всичко от себе си, принцип в живота ми е, че в случай че ще върша нещо „ апропо “, по-добре въобще да не го върша. Колкото до стоте дни - бяха забавни, изпълнени с изненади - от време на време под формата на проблеми и кавги, различен път - на нови запознанства и другарства с непредвидени хора ", акцентира маестрото. Неговата рекомендация към идващия министър е да вземе в екипа си хора, с които знае, че работи добре и разсъждават в една посока. По думите му Министерството на културата изнемогва финансово и кадрово.

" Финансовият министър постоянно се пробва да избавя първо огромните проблеми. И тъй като в очите на политиците културата не е огромен проблем, до нея никой в никакъв случай не стига. Освен в случай че не се появи някой забавен скандал, от който могат да се изкарат политически дивиденти. Вероятно това е и повода никой в никакъв случай да не се сеща, че една осъзната и целенасочена културна политика може да помогне в дълготраен проект на цялата нация ", уверен е министър Тодоров. Според него през днешния ден изключително значими са културата на езика, културата на държание в обществото и развиването на емпатията.

" За първото и второто може да бъде доста потребен театърът (но не всеки театър), а за последното - музиката ", разяснява маестро Найден Тодоров. Той предизвестява, че като общество сме изгубили уважението към изкуството и разбирането на неговия смисъл.

" За страдание в последно време има доста опити да се приравни изкуството към шоу бизнеса и да се чака то да работи на пазарен принцип. Трябва да си дадем сметка, че ролята на изкуството е да възпитава нашия морал, нашата емпатия, нашата хармония ", счита министърът на културата. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР