Когато времето захладнее, чашата топъл чай се превръща в задължителна

...
Когато времето захладнее, чашата топъл чай се превръща в задължителна
Коментари Харесай

Най-добрият билков чай за нас

Когато времето захладнее, чашата топъл чай се трансформира в наложителна напитка, без значение кое време от деня е. И тук, както и при кафето, всеки има своите усети желания. Но за разлика от кофеиновата напитка, с избора си на чай можем да изберем и изгодите от него за здравето.

Ето кои са някои от главните билкови типове, както и какво получаваме, когато ги консумираме.

Лайка

Чаят от лайка е прочут най-много със своя успокоителен резултат върху парасимпатиковата нервна система и подпомагането на съня. Верен съдружник е в битката със напрежението и тревогата. Използва се и при проблеми с храносмилателната система, има и противовъзпалителни свойства.
 Снимка 353134

Мащерка

Този чай е цялостен с антиоксиданти, значими витамини и минерали. Подпомага битката с възпаленията в организма, намалява кръвното и има антибактериални и антимикробни свойства. Мащерката също има успокоителен резултат и лекува кашлицата.

Ройбос

Един от чайовете с най-голямо наличие на антиоксиданти, на които се дължат и противовъзпалителните му свойства. Поддържа кръвното налягане и циркулацията на кръвта. Прави косата и кожата красиви и оказва помощ в битката с килограмите. Съдържа в дребни количества доста потребни минерали, като желязо, калций, цинк, магнезий.

Коприва

Не толкоз известен, само че също толкоз потребен билков чай. Бори се с инфекциите и понижава равнищата на кръвно налягане, кръвна захар и неприятния холестерол. Помага изчистването на бактериите от уринарния тракт. Ефективен е и против болки в ставите и артрит.
 Снимка 501345

Мента

Освен освежаващия усет, получаваме и доза сила, подобряваме и дихателната функционалност. Ментата отпуска бронхиалните мускули, с което се усъвършенства циркулацията на О2, а оттова се понижава умората. Отварата от това растение има успокоителен резултат и за стомаха, усъвършенства храносмилането и оказва помощ при гадене и повръщане.

Ехинацея

Вълшебна билка, която използваме в битката с настинките и вирусите. Подсилва имунитета и ни оказва помощ бързо да се върнем във форма. Намалява възпаленията в организма, както и равнищата на кръвното налягане, предава Stars Insider.

Хибискус

Този чай е богат източник на антиоксиданти, понижава нездравословния холестерол и равнищата на триглицеридите. Освен това, пази черния дроб и подкрепя отслабването като понижава количеството мазнини в организма.
 Бeлият чай, разликите от черния и зеления и какви са изгодите от него
С какво белият чай е по-различен от останалите

И за какво да изберем тъкмо него

Розмарин

Освен за фалшификация, става и за чай. А изгодите от него са, че лекува главоболието, понижава признаците на настинката, укрепва имунитета, усъвършенства паметта и кръвооросяването.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР