Когато времето се затопли, все по-често проветряваме. Заедно с това

...
Когато времето се затопли, все по-често проветряваме. Заедно с това
Коментари Харесай

7 неща, които само една лоша домакиня прави, когато чисти дома си

Когато времето се затопли, все по-често проветряваме. Заедно с това влиза и повече прахуляк. Това се трансформира в чудесна среда за развъждането на бактерии.  Има няколко неточности при почистването, които неприятните домакини позволяват.

Не се забърсва повърхността
 Няколко метода да превърнем дома си в по-приятно място Няколко метода да превърнем дома си в по-приятно място
Искате да превърнете дома си в по-приятно място за живеене? Няма проблем - ние сме отсреща да помогнем. В тази публикация ще разгледаме няк...

Много хора не желаят да бъркат по диваните или шкафчетата, с цел да избършат праха. Те са мнение, че щом не е очевидно за окото, значи то не съществува. Това обаче не  напълно по този начин и е подобаваща среда за развиване на акари.

Най-добре е, в случай че чистите, да го вършиме качествено. Бършете на всички места и всички повърхности най-малко един път седмично.

Завеси

Може завесите да наподобяват чисти за години напред, само че това е по този начин. Те, както и диваните, са чудесни за събиране на прахуляк. Затова ги перете най-малко един път на три месеца.

Стари движимости
 8 лесни и евтини метода да преобразим дома си 8 лесни и евтини метода да преобразим дома си
Много от нас са прекарали повече време вкъщи от всеки път през последните няколко месеца - което ни прави по-наясно какво обичаме в него...

Старите движимости също са добър метод да си съберете прахуляк в дома. Хубаво е да вършиме проверка на дрешника си най-малко два пъти годишно. Ако нещо не ви става от 5 години, то го изхвърлете. По същия метод действайте и със старите неща.

Кухненски шкафове

Ако един път седмично почиствате мивката и сменяте гъбичката за съдове, това не е задоволително. По шкафовете в кухнята също се натрупва прахуляк и би трябвало на всеки два месеца да изваждате всичко, с цел да го почистите главно. Насипните артикули най-добре е да ги съхранявате в буркани.

Един парцал за всичко

Ако употребявате един парцал за всичко, то просто си разнасяте микробите. След всяка приложимост е добре да го измивате с вряла вода. Добре е да имате обособен парцал за прахуляк, баня, под и така нататък
 Спрете да чистите тези неща в дома си толкоз постоянно - няма потребност! Спрете да чистите тези неща в дома си толкоз постоянно - няма потребност!
Да, редът и чистотата на дома са значими. Не единствено поради гостите, само че и поради персоналните ни психическо и физическо здраве, както и поради ди...

Тупане на килими

Правете го навън място. През балкона единствено ще се вдигне прахуляк, който ще вдишате. Това е изключително рисково за кожата и дихателните пътища. Също по този начин, по первазите също се натрупва прахуляк и него също можене да вдишате.

Липса на табиет

Малко хора биха се радвали на това жилището им да бъде непрекъснато чисто. Още по-трудно става, в случай че те са привикнали на непрестанен безпорядък. Психолозите поучават да чистите по-често и да го извършите табиет. Поставете си за цел най-малко един път седмично да пускате прахосмукачка и даже да бършете под мебелите. Да, това лишава време, само че несъмнено няма да го усетите, когато го вършиме постоянно. Можете даже да разделите дилемите си, с цел да ви бъде по-леко.

Ако откривате някое от тези неща и сте осъзнали, че ги вършите неумишлено, то променете това. С дребни крачки можете да измененията концепцията си за чист дом и това да ви стане табиет.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР