Когато войната започна всички очакваха президентът да избяга. Да намери

...
Когато войната започна всички очакваха президентът да избяга. Да намери
Коментари Харесай

Лидерът Зеленски: Харизматичната личност, която обедини украинците в ужасяващата война

Когато войната стартира всички чакаха президентът да избяга. Да откри скришен път и да потърси леговище в друга страна.

Съединени американски щати му предложиха маршрут за бягство. Англия – политическо леговище. Това обаче не се случи. Зеленски избра различен път – този към сърцето на народа си.
Добър вечер на всички. Тук е водачът на фракцията Давид Арахамия, ръководителя на парламентарната секта „ Слуга на народа “, тук е шефа на президентската канцелария, министър председателят Денис Шмихал, тук е съветникът Михайло Подоляк, тук е президентът. Нашите войски са тук, жителите са тук. Всички ние сме тук, с цел да защитим независимостта на нашата страна. И това ще продължи да бъде по този начин. Слава на нашите бранители, популярност на Украйна, популярност на героите.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Обръщението на Зеленски подейства като инжекция адреналин за мъжете, които отиваха на война. Силно политическо обръщение към Владимир Путин и към целия свят. Украйна няма да се съобщи. И Русия няма да завоюва тази война.

Всяка вечер Зеленски се обръща към нацията във видео, което разгласява в обществените мрежи. Той приказва за гнева и болката от опустошаването на страната и неизброимите смъртни случаи. До момента няма нито ден без негово послание.
Ние се борим за нашите права, за нашите свободи, за нашия живот. А в този момент се борим за оцеляване и това е най-висшата ни мотивация. Но ние се борим и за това да бъдем равноправни членове на Европа. Вярвам, че през днешния ден демонстрираме на всички, че тъкмо това сме ние. С нас Европейският съюз ще бъде доста по-силен.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Зеленски е единствено на 41 години, когато е определен за президент през 2019 година, основно с обещанието, че ще бъде президент, който се бори с корупцията. Но не битката с корупцията направи Зеленски водач от международна големина. А войната. като боен водач Зеленски откри своя път. Сега мнозина го съпоставят с Уинстън Чърчил, английският министър председател, който популяризира страната си през Втората международна война, когато тя бе нападната от нацистка Германия.

„ Той е извънредно добър в повдигането на мощен народен дух. Има много добър, способен екип към себе си, който улавя тези усеща сега в Украйна. Зеленски има доста положително чувство за това какво украинците търсят в един водач. Той дълго време игра президент в ефирен сериал, тъй че, знае какво е належащо. Понякога, както споделяме безусловно, това е ролята на живота му “, споделя Фиона Хил, някогашен чиновник в Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати.

От началото на войната Зеленски не помни за костюмите и размени целия си дрешник с армейско зелено. На момчешкото му лице израстна тъмна брада. Сякаш остаря за една нощ. А най-важната му задача - да накара света да поддържа украинците и да обезпечи непрекъснатия поток от пари и военни доставки, които ги поддържат в битката.

Александър Виндман, някогашен шеф по европейските въпроси в Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати

Той е много съдбоносен, което е значимо във военно време. Превъзходен комуникатор е, което е значимо за активизирането на поддръжка в страната и в чужбина. Мисля, че това евентуално е едно от най-големите му преимущества. Той е доста харизматичен.

След десетки речи по видеовръзка за първи път от началото на войната през декември Зеленски излезе от страната, с цел да се срещне с президента Джо Байдън в Белия дом и да приказва пред Конгреса. След това този месец той посети Лондон, Париж и Брюксел.
Готови сме за мир. Но нашият мир за нас е цялата ни страна, цялата ни територия.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

На Мюнхенската конференция по сигурността той умоляваше съдружниците да продължат да стоят твърдо до Украйна и да не губят нито минута за това. Русия е Голиат, сподели той, а Украйна е Давид с прашката. Като пледираше за все по-мощни оръжия, той непрекъснато отслабваше съпротивата. За разлика от Русия, за Украйна това е екзистенциална борба.

Преди да встъпи в служба през 2019 година, Зеленски пътува до родния си град Кривой Рог, с цел да посети гроба на дядо си, офицер от Червената войска, който се е сражавал с нацистите през Втората международна война.

„ Дядото на Зеленски е излъгал за възрастта си, когато е бил на 17 години и с една година по-малък от наборната възраст, с цел да се бие в армията против фашизма. Интернет беше цялостен със фотоси, на които Володя е коленичил пред гроба на дядо си. И се е заклел пред него с думите - „ Няма да се срамуваш от мен “, споделя Олександър Крижов – ортодонт и другар на фамилията на Зеленски

Дългият път от артиста до военния и политически водач построи от Зеленски персона, която международните водачи почитат. Не инцидентно беше и персона на годината съгласно списание Таймс – като въплъщение на битката за самостоятелна Украйна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР