Когато Володимир Зеленски кацна в Хирошима, за да се срещне

...
Когато Володимир Зеленски кацна в Хирошима, за да се срещне
Коментари Харесай

Париж постигна успех в привличането на Зеленски в Г-7

Когато Володимир Зеленски кацна в Хирошима, с цел да се срещне с водачите на Г-7, украинският президент дойде с френски държавен аероплан - ход, който Париж счита за основен дипломатически триумф, съобщи Агенция Франс Прес.


Привличането на Зеленски на срещата на върха му дава опция да се свърже с някои основни страни, които до момента са отказвали поддръжка против съветската инвазия, а френският президент Еманюел Макрон се надява, че тази опция ще промени обстановката за Киев.

Макрон, който е подложен на критика за изказванията си по отношение на мирните договаряния сред Украйна и Русия, е лобирал за това украинският президент да може да изложи причините си пред някои арабски водачи, както и пред Индия и Бразилия, които също са поканени в Япония.

Преди седмица, когато Макрон одобри украинския си сътрудник на вечеря в Елисейския замък, концепцията Зеленски да участва на срещата на върха на главните си западни съдружници към този момент е била обсъждана, сподели консултант на Макрон, само че логистиката към момента не е била конкретизирана.


Накрая Киев насочи публична молба.

" Попитаха ни в сряда дали можем да ги транспортираме в четвъртък. Ние казахме " да ", сподели служителят на френския президент, говорейки при нормалното изискване за анонимност.

Еърбъс A330 на френските военновъздушни сили взе Зеленски на полската граница и го води първо в Саудитска Арабия, където в петък той приказва на срещата на върха на Арабската лига. След това оттова той пътува за Япония, с цел да стартира незабавно двустранни срещи. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР