Когато видим плешив мъж, сигурно си казваме, че и баща

...
Когато видим плешив мъж, сигурно си казваме, че и баща
Коментари Харесай

Защо мъжете оплешивяват

Когато забележим плешив мъж, несъмнено си споделяме, че и татко му е без коса, като него. Разбира се, генетичната предразположеност е от голяма важност, само че има и други фактори , които са предопределящи дали косата ще си остане на главата, или не. И те не са за подценяване.

Диета

Така настоящото в последно време веган хранене от време на време идва с една неприятна екстра - загуба на коса. Доста е евентуално отводът от консумация на артикули от скотски генезис да докара до дефицит на желязо .

В този случай организмът минава в спешен режим и веществата, които по принцип са виновни за растежа и положителния тип на косата, отиват за поддържане на други, по-важни процеси. Решението е просто - кръвен тест и набиране на желязо под формата на хранителна добавка.

 Снимка 362003

Стрес

Напрежение в работата, напрежение вкъщи. То се отразява изцяло и отрицателно на организма. В случая - и на косата. Косопадът, породен от стрес , не визира съответни области, както наследствения, а се показва в опадане на космите по цялата глава.

Когато преживеем стресиращо събитие, фоликулите застиват в развой на хибернация. Тогава космите се отделят доста елементарно, разяснява Men`s Health. Този развой може да продължи от три до шест месеца , а в множеството случаи възобновяване е работа на организма и лишава също толкоз време.

Инфекция

Гъбичките са досадни и упорити, а и не засягат единствено ноктите, устната празнина и интимните области. Червени петна и лющене по глава са симптом за зараза, която постоянно е съпроводена и с косопад.

Освен от гъбички, косопадът може да се аргументи и от псориазис или себореен дерматит . В сходни случаи визитата при кожен лекар е неизбежно, а вредите са поправими с съответно лекуване.

 Снимка 362000

Щитовидна жлеза

Не единствено дамите страдат от проблеми с нея. Ако щитовидната жлеза не действа вярно, един от първите признаци е загубата на коса . И то по цялата глава, както при стрес. Често се комбинира и със загуба на окосмяване по други елементи от тялото.

При сходни признаци е належащо посещаване при ендокринолог, кръвни проби и хормонална терапия.

Хапчета

Всички медикаменти имат своите противопоказания, а и всеки организъм реагира друго на тях. Антидепресанти, лекарства с витамин А, медикаменти за високо кръвно могат да доведат до косопад. Същото деяние имат и стероидите. Прекомерните количества на витамини А и Е, както и на селен, могат да доведат до оплешивяване.

 Снимка 362007

Заболяване

Алопеция ареата е автоимунно заболяване, което води до загуба на коса. При нея имунната система нападна космените фоликули и блокира тяхното развиване. В този случай загубата на коса е в избрани сектори, образувайки плешиви петна.

 Защо косата ни побелява
Защо косата ни побелява

Няма мърдане, само че на какво се дължи

Засяга и веждите, и брадата. Понякога се появяват бели петна и по ноктите. Консултацията с кожен лекар е неизбежна, а лекуването най-често включва кортизон. Други автоимунни болести, каквото е лупус да вземем за пример, също могат да доведат до изтъняване на косата.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР