Когато видим колко удобен и уреден може да бъде животът

...
Когато видим колко удобен и уреден може да бъде животът
Коментари Харесай

Да завиждаме ли на финландците?

Когато забележим какъв брой комфортен и организиран може да бъде животът на някои места, изпитваме комбинация от обаяние и благородна злоба. И от време на време това възприятие ни кара да се стремим да реализираме повече. Представяме ви няколко доказателства, подбрани от екипа на Obekti.bg, за това какъв брой уютно и удобно е всекидневието във Финландия. Дали не можем да последваме сходни образци?

Родителите на новороденото получават кутия с всичко належащо за бебето като подарък

Според рейтинга на „ Спасете децата “, Финландия е най-хубавата страна за майки и деца. Кутията за новородени, която майките получават от страната, съдържа 50 разнообразни такъми: облекла, хигиенични материали и играчки. Самата кутия е пригодена да се употребява като първото креватче на бебето. Ако не желаят такава кутия, родителите могат да изберат нейния паричния еквивалент от Евро 140. 

Децата употребяват гратис такси до учебно заведение

По закон, в случай че живеят на повече от 5 км от учебно заведение, децата имат право да употребяват такси в двете направления, гратис, на общински разходи.

В детската градина на всеки четири деца има по един преподавател

Децата могат да влязат в детска градина още на 9-месечна възраст. Един педагог се грижи за не повече от четири деца на възраст до 3 години и за не повече от 7 по-големи. Подходът към всяко дете е самостоятелен. Месечните разходи за детска градина са към 1000 евро, само че родителите заплащат не повече от 280 евро.

Лихвата за ипотечен заем не надвишава 2% годишно

Финландия е измежду 5-те страни с най-ниски лихви по ипотеките. При избрани условия е допустимо да се вземе ипотечен крадит за 95% от цената на един апартамент на 1-1,25% рента.

В Хелзинки има автоматизирана система за събиране на боклуци

Няколко региона на Хелзинки имат автоматизирана система за събиране на боклука. Една тръба засмуква отпадъците непосредствено от контейнера и ги изпраща в централното хранилище за подбиране. Няма боклукчийски коли, няма неприятна миризма. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР