Когато видим какво е окончателното решение на пленарната зала по

...
Когато видим какво е окончателното решение на пленарната зала по
Коментари Харесай

Никола Минчев: Вероятно няма да предлагаме правителство на малцинството


„ Когато забележим какво е окончателното решение на пленарната зала по въпросите за Изборния кодекс ще преценим, само че в случай, че не се е сбъднало изискването, няма да предлагаме държавно управление на малцинството “, сподели Никола Минчев, народен представител от „ “ и зам.-председател на Народното събрание.

До три часа тази заран депутатите заседаваха по тематиката за Изборния кодекс. Преди това те върнаха , при което гласоподавателите упражняват правото си на избор посредством машина или с хартиена бюлетина.

„ Не е това дневният ред на обществото. Законите по ПВУ, бюджет за 2023 година – това са нещата, с които 48-омото Народно заседание би трябвало в действителност да се занимава, а не са промени в изборното законодателство. Освен в случай че партиите, които ги прокарват не се готвят за скорошни избори “, сподели той.

По думите на Минчев машините са се трансформирали в скъпоструващи принтери.

„ МИР „ Чужбина “ не отпадна, не отпадна Общественият съвет към ЦИК, само че огромното завръщане на хартията се случи. Вече след гласуването с машина, тя ще отпечатва бюлетините, а те ще се броят ръчно. Тройна работа – гласоподаване с хартиена бюлетина, гласоподаване на машина, която отпечатва бюлетина, т.е. броят се и двете, а най-после се и сумират. Много хартия на едно място, която най-малкото ще докара до добросъвестни неточности, а може да докара и до злоупотреби “, счита Никола Минчев.

По думите му, с цел да си партнират с, те би трябвало да се откажат от хартиената бюлетина.

Минчев не изключва допустимо ръководство на „ хартиената коалиция “. Според него има синхрон сред, и по тематиката за Изборния кодекс.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР