Когато ви заболят бъбреците, хората често се чудят защо. Всъщност,

...
Когато ви заболят бъбреците, хората често се чудят защо. Всъщност,
Коментари Харесай

5 навици, които бият директно в бъбреците

Когато ви заболят бъбреците, хората постоянно се чудят за какво. Всъщност, доста общи привички засягат отрицателно този орган.
Бъбреците играят основна роля в тялото и функционалността му, освен посредством пречистване на кръвта и избавяне от отпадъчните артикули, само че също по този начин, те балансират равнищата на електролитните в организма, управляват кръвното налягане и подтикват производството на червени кръвни кафези.
Бъбреците имат способността да наблюдават количеството на телесните течности, концентрациите на електролити като натрий и калий, и киселинно-алкалния баланс на тялото. Те филтрират отпадни артикули от метаболизма, като карбамид от протеиновия метаболизъми пикочна киселина от ДНК разпада.
Лекарите са съставили лист на най-опасните за здравето на бъбреците привички. Този лист на водещите провокатори на бъбречни болести включва следните фактори:

Обезболяващи медикаменти
Нестероидните противовъзпалителни средства могат да бъдат спасението от болката, само че навикът да приемате медикаменти по предизвиква навреди на бъбреците: този филтър на тялото просто не може да се оправи с цялостно разчистване на съставените елементи на тези средства.

Сол
Опитайте се да консумирате по-малко сол, предлагат лекарите. Изобилието от сол в храната води до повишение на кръвното налягане, а за бъбреците това е същински удар.

Много месо
Злоупотребата с скотски протеини усилва киселинността на кръвта, което усилва риска от ацидоза - развой, при който бъбреците не се оправят с навременната екскреция на киселината. Месото не би трябвало да е повече от една четвърт от храната в чинията, би трябвало да ядете повече зеленчуци, плодове и зърнени храни.

Недостатъчен банкет на вода
Обикновената чиста вода без газ и захар би трябвало да съставлява 50% от общата течност във вашата диета. Ако тя е доминиран от пакетирани сокове и газирани питиета, както и многообразие от коктейли, бъбреците могат да пострадат.

Лош сън
Според учените функционалността на бъбреците се контролира от цикъла на съня и единствено задоволително дълъг сън им оказва помощ да се оправят с товара. Ако спите неприятно или малко, тогава бъбреците ви работят в режим "последни сили ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР