Когато ви кажат, че нещо струва 5 лева, а то

...
Когато ви кажат, че нещо струва 5 лева, а то
Коментари Харесай

Каракачанов ще сваля цената на F-16

”Когато ви кажат, че нещо коства 5 лв., а то действително коства 3 лв., обикновено е да кажеш ”Момчета, няма логичност, от къде идва тази цена. На пазара всеки се пробва да завоюва ”, разяснява Каракачанов договорката за F-16.
Исканата от Съединени американски щати цена за изтребителите F-16 Block 70 е по-висока от предстоящото и то безпричинно, показва Каракачанов пред Нова телевизия.

След като позволи опция договарянията със Съединени американски щати да се провалят, той към този момент счита, че страната ни ще се опита да смъкна цената за някои от съставените елементи на възможната договорка. Няма алтернатива обаче да се понижат качествата на машините.

Освен това държавното управление се надява да контракти разсрочено погашение, тъй като съгласно Каракачанов еднократното им погашение ще заплаши другите планове от модернизацията на армията и даже нарастването на заплатите за военните идната година.

Каракачанов разяснява по този начин думите на президента Радев за покупката на нов изтребител: ”Тук не става въпрос за това, което приказва президентът, че желаеме да понижим цената за сметка на качествата на самолета, т.е. да му отрежем ракетите, въоръжението, навигация и така нататък Ние приказваме за комплекта от качества, които един аероплан би трябвало да има. Има някои от съставените елементи, за които считаме, че цените могат да са по-ниски. Един образец е езиковото образование на водачите. Пилотите, които ще изпратим са минали през езикови курсове, минали са през образование в Съединени американски щати. Има ли смисъл още веднъж да заплаща страната за едно езиково образование, което значително ще бъде формално”, изясни военният министър.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР