Кой вид инвестиция в злато е най-подходящ за възрастни хора?

...
Когато възрастните хора наближават пенсионирането си или вече се наслаждават
Коментари Харесай

Когато възрастните хора наближават пенсионирането си или вече се наслаждават на златните си години, финансовата стабилност става основен приоритет. И в много случаи това може да означава намиране на правилния баланс между рискови и стабилни инвестиции, за да се гарантира, че тяхното портфолио е добре диверсифицирано.

Един изпитан и истински начин за диверсификация на портфолио е да добавите злато към него. В края на краищата инвестициите в злато често се разглеждат като надежден хедж срещу икономическа несигурност и могат да защитят богатството, два фактора, които са изключително важни по време на пенсиониране.

Въпреки това има широка гама от инвестиции в злато, от които да избирате, и някои опции може да са по-полезни за пенсионните нужди на възрастните хора от други. И така, кои опции за инвестиране в злато са най-подходящи за възрастни хора?

Научете какво може да ви предложи инвестирането в злато с безплатен информационен комплект.

Кой вид инвестиция в злато е най-подходящ за възрастни хора?

Има няколко различни инвестирания в злато опции, които биха могли да имат смисъл за възрастни хора, включително:

Златен IRA

С индивидуална пенсионна сметка в злато (IRA) възрастните хора могат да държат физическо злато или свързани със злато активи в рамките на данъчна облагодетелствана пенсионна сметка. Тази опция може да бъде особено изгодна за пенсионерите поради следните причини:

Плюсове:

Данъчни предимства: Златните IRA предлагат потенциални данъчни облекчения за пенсионни спестявания, като помагат на възрастните хора да запазят своето богатство. Диверсификация на портфолиото: Възрастните могат добавят злато към своите пенсионни сметки, осигурявайки стабилност по време на икономически спадове.

Недостатъци:

Такси за попечителство: IRA за злато може да се предлагат с годишни такси за попечителство, което може да увеличи разходите. Ограничени вноски: Има лимити, наложени от IRS върху годишни вноски, но това също може да помогне за управление на риска, което също може да се счита за полза в някои случаи.

Разгледайте най-добрите си възможности за инвестиране в злато тук.

Физическо злато

Физическото злато, като златни монети и кюлчета, предлага на възрастните осезаема и сигурна инвестиция, което го прави популярен избор сред инвеститорите. И този тип инвестиция в злато може да бъде най-добрият избор за много по-възрастни инвеститори поради следните причини:

Плюсове:

Материална гаранция: Физическото злато осигурява усещане за сигурност, тъй като можете да го държите в твоите ръце. И осезаемият характер на тази инвестиция също така я прави лесна за продажба, ако имате нужда от повече ликвидност. Собственост на активи: Възрастните имат пряка собственост върху своята инвестиция, когато купуват физическо злато, намалявайки риска от контрагента и осигурявайки спокойствие, че инвестицията е безопасна.

Недостатъци:

Съхранение и сигурност: Защитата на физическото злато може да бъде проблем и може да включва допълнителни разходи за такси за попечител, такси за съхранение и други разходи. Бавен ръст на цените: Физическото злато има тенденция да поскъпва с времето. Обикновено не увеличава стойността си за една нощ, така че е най-добре като по-дългосрочна инвестиция, което може да не е правилната стратегия за всеки старши инвеститор.

Златни ETF

Златни борсово търгувани фондове ( ETF) са популярни сред възрастните хора, които търсят ликвидна и лесно търгуема инвестиция в злато. Тези средства могат да бъдат особено полезни за пенсионерите. Ето защо:

Плюсове:

Лесна ликвидност: ETF могат да се купуват и продават на фондовите борси по време на търговското време, осигурявайки лесен достъп до средства. По-ниски разходи: Те обикновено имат по-ниски разходи в сравнение с активно управляваните фондове. Диверсификация: Златните ETF предлагат диверсифицирана експозиция към цените на златото, без да притежават физическо злато.

Недостатъци:

Риск от контрагента: Инвеститорите разчитат на емитента на ETF да подкрепи фонда с действително злато. Това може да увеличи риска от инвестиране в злато с тази опция. Такси за посредничество: Пенсионерите трябва да имат предвид таксите за посредничество, свързани с покупката и продажбата на ETF, което може да увеличи разходите за инвестиране в ETF в злато.

Златни запаси

< p>Инвестирането в златни акции, подобно на акции за добив на злато, може да бъде жизнеспособна опция за възрастни хора, които търсят потенциален растеж и приходи от дивиденти в своите портфейли. Въпреки че са по-рискови от много други опции за инвестиране в злато, златните запаси все още могат да бъдат умен ход за възрастни хора поради няколко различни причини:

Плюсове:

Приход от дивиденти: Някои акции от добив на злато изплащат дивиденти, осигурявайки допълнителни доходи на пенсионерите. Това може да бъде особено полезно, ако средствата са ограничени. Потенциал за растеж: Стойността на акциите може да поскъпне, потенциално надминавайки цената на физическото злато, тъй като стойността на златните кюлчета и монети расте с много по-бавни темпове.

Недостатъци:

Пазар волатилност: Цените на акциите могат да бъдат по-нестабилни от цената на физическото злато, което крие рискове. За възрастни хора, които не могат или не искат да поемат повече риск от необходимото, това може да е грешната опция. Специфични рискове за компанията: Резултатите зависят от успеха на отделните минни компании, което добавя към общия риск от инвестиране в златни запаси.

Изводът

За възрастни хора, които търсят най-добрите опции за инвестиране в злато, изборът в крайна сметка зависи от индивидуалните финансови цели, толерантността към риска и предпочитанията. За да осигурите сигурно и комфортно пенсиониране, от решаващо значение е внимателно да обмислите фактори като ликвидност, сигурност и разходи, когато вземате информирано решение. Един добре балансиран подход, който съчетава различни типове инвестиции в злато, може да предложи най-добрата защита и потенциал за растеж за пенсионните портфейли на възрастните хора.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР