Когато ваксините COVID-19 все още се разработваха, западните медии заявиха,

...
Когато ваксините COVID-19 все още се разработваха, западните медии заявиха,
Коментари Харесай

China Daily: Плашенето на света с ваксините от страна на Запада е срамно

Когато имунизациите COVID-19 към момента се разработваха, западните медии обявиха, че Китай изостава в „ надпреварата с ваксини “ и дълго поставяха под подозрение по кое време, и даже дали Китай ще може да ги създаде.

Сега, откакто Китай утвърди първата си ваксина за общо приложение, а другите са на път, западните медии се пробваха да слагат под подозрение тяхната сигурност. Това беше опровергано от Зенг Исин, заместник-ръководител на Националната комисия по опазване на здравето на Китай, на конференция на 9 януари.

Той сподели, че повече от 7,5 милиона дози от имунизацията са били прилагани на "целеви групи " от 15 декември, в допълнение към 1,6 милиона дози, които са били приложени към „ високорисковите групи “ до края на ноември. И по-малко от 0,1 % от тези, които са били инокулирани, са развили лека тресчица, а към двама души на милион са развили неподходящ отговор като алергична реакция.

Китайските ваксини COVID-19 са добър публичен артикул и са приветствани от доста страни по света. Съобщава се, че Индонезия ще стартира стратегия за всеобщо инокулиране благодарение на ваксина, създадена от китайския производител Sinovac Biotech в сряда, като президентът Джоко Видодо ще бъде първият имунизиран.

Тайланд също разгласи, че купува 2 милиона дози от имунизацията, която е известна като CoronaVac, като първата партида би трябвало да дойде в страната до края на февруари.

Съобщава се, че Мароко е поръчало 10 милиона дози от имунизацията Sinopharm, а министърът на опазването на здравето Халид Айт Талеб регистрира "много позитивни " резултати от клинични изпитвания на имунизацията върху марокански доброволци, даже преди да бъде пусната на пазара в Китай. Подобни клинични тествания в Турция също демонстрираха доста положителни резултати.

Ефикасността и сигурността на китайските ваксини са демонстрирани посредством доста такива тествания. Около 4,5 милиона души, в това число доброволци от 128 страни, са получили инжекции с ваксини COVID-19, създадени в Китай. Нито един от тях не е претърпял тежка нежелана реакция.

Не на последно място, имунизациите, създадени в Китай, са релативно евтини и лесни за превозване, без да се изискват доста ниски температури. Където може да дойде и се съхранява сладолед, могат да дойдат и китайските ваксини.

Нещо повече, Китай се причисли към COVAX, световен алианс, подсилен от Световната здравна организация, който има за цел да обезпечи на най-бедните страни в света достъп до ваксини COVID-19, през октомври 2020 година Китай подписа съглашения с доста страни за даване на материали за тях, тъй че тези страни до могат да създават имунизациите в страната.

Китай поставя най-големите старания, с цел да помогне на страните да имат достъп до имунизациите COVID-19 и постоянно е отворен за интернационално съдействие.

Плашенето от страна на западните медии по отношение на имунизациите на Китай е по едно и също време неуместно и неприятно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР