Когато в XXI век в Европа неизлечимо болни деца се

...
Когато в XXI век в Европа неизлечимо болни деца се
Коментари Харесай

Велев: Заклеймяването на Валери Симеонов показва, че обществото е болно

Когато в XXI век в Европа неизлечимо заболели деца се употребяват като копие и знаме, и то под одобрителните възгласи на публиката, а малцината, казващи, че това не е вярно, биват заклеймявани, това за нас приказва, че обществото е доста болно. Това съобщи ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев пред bTV във връзка желаната оставка на вицепремиера Валери Симеонов.
Той разясни, че в една демократична страна ръководещи би трябвало се избират на избори.
Според Велев обществото има право на митинг, " само че не може една група хора да счита, че може да назначава и уволнява ".
От работодателската организация, която през днешния ден обществено застана зад Валери Симеонов, са срещу неговата оставка, тъй като това означавало да се отиде на предварителни избори и най-малко година да няма работещо държавно управление.
Преди дни Симеонов назова децата с увреждания " сякаш заболели ", а протестиращите им майки - " кресливи ". Тези негови квалификации провокираха отвращение в обществото, като през днешния ден се организираха митинги с искане за оставката му. Премиерът Бойко Борисов обаче съобщи, че няма да я изиска, тъй като това било " комплицирано " и ще " счупи обединението ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР