Когато в света започне да се говори за въоръжаване и

...
Когато в света започне да се говори за въоръжаване и
Коментари Харесай

Борисов: Явно всички ги страх и очакват Европа да бъде атакувана

" Когато в света стартира да се приказва за въоръжаване и превъоръжаване, не го чака нищо положително. При една война първо се стремиш да да унищожих мостовете, пътищата и заводите на съперника. А това са неща, които ние се опитваме да градим ", сподели министър председателят Бойко Борисов по време на полемиката " Заедно в сигурността. Ролята на България в общата европейска защита ".

" Идеята е да включим нашият военно-промишлен комплекс в модернизацията на армията. Президентът Радев вярно сподели, че са купени единствено хеликоптери, само че те нямат въоръжение. Сега хем би трябвало да подвигаме заплатите, хем би трябвало да купуваме въоръжение. Трябва да уточняваме целите. Ако преценим, че ще има война би трябвало да реорганизираме страната. Ще трябват милиарди за превъроръжаване. Но всеки желае и пари за заплати. И на нас ни се желае да има за всичко, само че няма по какъв начин да стане това. Точно за това общата европейска войска и сигурност е доста значима ", разяснява министър председателят.

" Президентът може би би трябвало да направи един КСНС, с цел да си приказваме по тези проблеми. Явно всички ги боязън и чакат Европа да бъде атакувана. Ако се готвим за война, ген. Боцев би трябвало да излезе и да каже каква война се чака да водим. В Европа ни започнаха с мигрантската вълна, атентатите. Сега напрежението пораства доста. Президентът Доналд Тръмп разгласи, че ще се отдръпна от нуклеарното съглашение.

Напрежение има сред Русия и Украйна. Надявам се всички проблеми да се решат по изкусен път. Ние желаеме мир на Балканите и в Европа. Младите генерации очевидно са не запомнили какво е война. За нас всеки един човешки живот е скъп. За нас образованието е най-важно и сега отделяме най-вече средства там. Ако сътрудниците преценяват, че има заплаха от война, би трябвало да седнем и да преразгледаме целите ", приключи министър-председателят. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР