Когато в социалните мрежи се появи публикация, че пауни се

...
Когато в социалните мрежи се появи публикация, че пауни се
Коментари Харесай

Пауни в добруджанските дворове

Когато в обществените мрежи се появи обява, че пауни се разхождат по улица на квартал в Добрич, изглеждаше като подправена вест – въпреки всичко в нашите географски ширини тази красива птица не е обичайната. Но се оказа, че напълно не е извънредно да имаш паун в двора в този регион.

Инвестицията напълно не е огромна, елементарно се отглеждат и на независимост, сподели за Actualno.com машинният инженер Даниел Костадинов. Преди 6-7 години почнал с татко си да отглежда пауни в село на 20-ина километра от Добрич. " Защото са красиви птици и е прелестно да ги виждам, а и преди този момент сме отглеждали други пернати ", споделя той. Направили малко стопанство за три пауна. Сега пауните са 10. Отглежда също фазани и токачки.

Красивите птици се гледат по-скоро за лично наслаждение. Децата от селото доста им се радват и постоянно идват да ги следят, споделя Даниел. Но има и купувачи, които търсят пауни за частните си зоопаркове. А някои от новоизлюпените птици подарява на другари, които разполагат с условия за развъждането им. Ако се поставя вярна грижа за тях, доближават полова зрялост на третата година, споделя Даниел.
Иначе пауните са му по-скоро занимание, хляба си изкарва с специалността си на машинен инженер във варненска компания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР