Когато в разгара на Световното първенство в Русия торинският таблоид

...
Когато в разгара на Световното първенство в Русия торинският таблоид
Коментари Харесай

Роналдо в Ювентус: Перфектният годеж

Когато в разгара на Световното състезание в Русия торинският таблоид „ Тутоспорт” излезе със заглавие „ Роналдо в Юве”, мнозина не обърнаха внимание на вестника. Той не се слави със своята меродавност. За броени дни обаче оглушителният слух закупи наличие. На 10 юли Реал (Мадрид) разгласи прехвърлянето, който медиите в Италия дефинираха като „ прехвърлянето на века”. Близо седмица по-късно Кристиано Роналдо театралничи с фланелката на Ювентус, подписвайки контракт за четири години.

33-годишният португалец, петкратен притежател на „ Златната топка”, напусна „ кралския клуб” след девет сезона в Мадрид. Роналдо избра италианския първенец Ювентус, а сътрудникът му съобщи, че това ще бъде и последният тим в неговата кариера. Роналдоманията към този момент господства на Апенините, където се извиха опашки пред магазините на „ бианконерите” с хора, искащи да си закупят тениска със седми номер. Започна една нова приказка, от която италианският футбол се нуждаеше. Трябва обаче да бъде даден отговор на двата най-важни въпроса. Защо Роналдо избра Ювентус и за какво Ювентус избра Роналдо? Отговаряйки си на тях, ще имаме и отговор за какво този брак е съвършен и за двете страни.

Защо Роналдо избра Ювентус?

Предвестникът на този величествен трансфер беше сривът в връзките сред суперзвездата Кристиано Роналдо и президента на Реал Флорентино Перес. Португалецът се почувства подценен , откакто Перес е изразил подготвеност да го продаде за €100 милиона, в случай че получи оферта. Нападателят е бил учуден от ниската цена, имайки поради и прехвърлянето на Неймар месеци преди този момент в ПСЖ за €222 милиона. С Реал Роналдо завоюва всичко на клубно равнище и бе главен мотор за трофеите в Шампионската лига. Разводът в Мадрид разреши да се стигне до женитба в Торино. Защо обаче Ювентус? На конференцията на представянето си Роналдо разкри пред публицистите, че това е „ добре обмислено” решение, а не непринудено такова.

Кристиано Роналдо е футболист с голямо его. Това изяснява и за какво разновидността „ Азия или Северна Америка” изобщо не е стоял пред него като алтернатива. Макар на 33 години, Роналдо има най-малко още три години на топ равнище, тъй като с изключение на талантлив футболист, е и удивителен спортист. За Роналдо е значимо да покорява нови и нови провокации, а не да лежи на остарели лаври. Неговата упоритост стои в основата на триумфите му. „ Ювентус е един от най-хубавите тимове в света. Мои другари и съотборници отдавна ми споделят, че този тим ще ми пасне”, съобщи португалецът. Италианското състезание е едно от най-хубавите в Европа, а Ювентус е една от най-големите футболни империи.

„ Искам да направя история с Ювентус. Харесвам провокациите и се надявам всичко да се развие добре. Искам нови триумфи в кариерата си”, сподели на конференцията Роналдо, потвърждавайки упоритостта си за нови върхове . С Ювентус Роналдо ще има опция още веднъж да се бори за оценката в обичания си шампионат – Шампионската лига, а също така да завоюва златните медали в калчото. Роналдо сподели, че „ Ювентус му дава прелестна възможност” и благодари на управлението на „ остарялата госпожа”. Той показа още, че Юве е крачка напред в кариерата му.

Финансовите аспекти на договорката не са за занемаряване. В Торино Роналдо ще получава по €30 милиона заплата на сезон, които ще бъдат изплатени от спонсирите на Юве, с цел да не попадне тимът под мониторинг за нарушение Финансовия феърплей. „ Възрастта не е значима, усещам се чудесно и съм стимулиран . Развълнуван съм”, сподели още португалецът. В Ювентус той ще се радва на обичта на тифозите, за разлика от трибуните на „ Сантяго Бернабеу”, където през годините нееднократно са се чували освирквания от страна на последователите на Реал към личните играчи. Спортният шеф на италианците Фабио Паратичи разкри и друга причина Роналдо да избере Юве. След страхотния гол със задна ножица в Торино през предишния сезон, публиката на Юве стана на крайници и приветства футболиста на Реал, макар че играе за съперника. Роналдо е останал впечатлен от този жест и е споделил на сътрудника си, че един ден ще играе в Юве. Ювентус дава опция на Роналдо още четири години да играе на топ равнище и да се бори за нови титли. Бонджорно, Роналдо!

Защо Ювентус избра Роналдо?

Когато най-хубавият футболист на планетата изиска да играе в твоя тим, нямаш право да му откажеш. Генералният шеф на Юве Бепе Марота разкри, че Роналдо е бил този, който е изискал да играе с „ черно-бялата” фланелка. „ Кристиано беше първият, който повярва в тази договорка. Той избра Ювентус”, сподели Марота. „ Старата госпожа” незабавно сподели, че има предпочитание този трансфер да се случи. Лично президентът на тима Андреа Аниели излетя с частния си аероплан за Гърция, където Роналдо бе на отмора. Изминаха десетилетия, откогато най-хубавите футболисти в света играеха в италианското състезание.

Поради тази причина прехвърлянето на Роналдо в Ювентус ще има изгоди освен за „ бианконерите”, само че и за цялото състезание, в това число и за увеличение приходите от телевизионни права. Икономическият резултат към този момент е налице, тъй като Роналдо е и маркетингов артикул, а освен футболист. Най-могъщият финансово италиански клуб заплати €100 милиона за португалската суперзвезда, давайки поръчка за упоритостите си да покори Шампионската лига .

В нея няма гаранции, че притежаващият най-хубавите футболисти отбор ще завоюва. Въпреки това в случай че „ бианконерите” желаят още веднъж да се качат на европейския връх, привличането на Роналдо бе стъпка в тази посока. Ръководството на Юве към този момент бере плодовете от прехвърлянето, откакто акциите на клуба се повишиха, а също така има рекорден интерес от страна на последователите. Вече бяха изкупени милиони тениски с номера на CR7.

Треньорът на Юве Масимилиано Алегри сподели, че с привличането на 33-годишния нападател тимът прави стъпка напред. „ Това е страховит експерт и значимо допълнение към тим, който към този момент направи страхотни неща. Клубът и президентът направиха нещо изключително”, съобщи Алегри. С прехвърлянето на Роналдо, Ювентус дръпна пред съперниците в Италия и съкрати разликата с Реал и Барселона в Европа. Станахме очевидци на един съвършен годеж, от който и двете страни имат полза. Предстои вълнуваш футболен сезон на Апенините. Сезон, в който най-ярко ще свети звездата на CR7.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР