Когато в рамките на един сезон си успял да оставиш

...
Когато в рамките на един сезон си успял да оставиш
Коментари Харесай

Коце Ангелов преди ЦСКА: Имаме какво да губим

Когато в границите на един сезон си съумял да оставиш два тима в елита, несъмнено знаеш какво се изисква по пътя към оцеляването в Първа професионална лига.

Костадин Ангелов и неговият Витоша Бистрица може и към момента да са без триумф през този сезон, само че в последните три кръга „ бистришките тигри “ стигнаха до два резултата, които демонстрират, че се върви в вярната посока. Разбира се, на напред във времето излиза нулевото тъждество с Левски.

Как съумя Витоша да отмъкне тъждество от Левски?

„ Аз го споделих след мача. Това е мачът, който за нас се оказа Рубикон. Понеже аз нямам доверие в случайности и експериментирахме доста неща. Ние тази точица можеше да я вземем доста по-рано, тъй като я заслужавахме, само че природата е по този начин, че в най-нужния миг, когато би трябвало да си правиш най-точните заключения, тогава ти е усмихва шансът. Нашият извод беше тъкмо подобен, че с този жанр на игра ние си заслужихме с доста труд тази точка против Левски, тя донесе несъмнено малко повече самочувствие на играчите и те започнаха да схващат, че дяволът не е толкоз черен и че действително нашите футболисти не са по-слаби от другите отбори”, разяснява Костадин Ангелов.

На старта на акцията след непредвидената промоция на Витоша в елита, клубът резервира съвсем недокоснат състава си, само че началото бе мъчно. Бистричани радваха неутралното око, само че точките липсваха, а позволените попадения доближиха алармиращи стойности.

„ Ние пробвахме доста неща, не знам вие дали сте видели. Ние пробвахме на 4-3-3 да бием високо, да слизаме ниско. Пробвахме 4-4-2, доста неща пробвахме, повярвайте ми след всеки мач. Аз съм човек, който обича офанзивния футбол и държа тимовете, които повеждам, да бият горе, да играят повече с топката, да имаме приоритет в това отношение. Истината е, че след толкоз доста загуби, които се събраха, че и отбраната в действителност е в основата на футболната игра. Когато не получаваш голове, тогава към този момент можеш да надграждаш. И това го правя оценка като една огромна моя неточност. Затова споделих, че тази романтика, която аз имах, изчезна и това ми беше един от огромните уроци в кариера ми”, съобщи още треньорът на Витоша Бистрица.

И урокът в действителност наподобява теоретичен, тъй като Витоша нееднократно дотук се провали след досадни самостоятелни неточности. Те обаче към този момент наподобяват в предишното, изключително откакто отборът е към този момент много по-дефанзивно надъхан и сигурен с трима централни бранители.

„ Когато има огромно разстояние зад нашия тил, ние имаме проблем, тъй като сме малко по-бавнички. Липсата на самочувствие също на моменти ни разколебава, по кое време да отидем да бием, тъй че когато сме откъм гърба, сме по-близо един до различен, оказваме помощ си имаме мощни играчи при високи топки, при центрирания. Ние с този жанр просто принуждаваме повече тимове да центрират и огромна част от тези топки, ние ги взимаме”, сподели Костадин Ангелов.

След равенствата с Левски и Локомотив Пловдив, не става по-лесно за Костадин Ангелов и неговите момчета. Те не престават да привикват с живота в Първа професионална лига, само че в този момент се изправят против тима в топформа в шампионата – преди конфликт с ЦСКА.

10 лв. коства билетът за Витоша-ЦСКА

„ Играхме с Лудогорец, най-хубавия тим, следва да играем с втория най-хубав тим ЦСКА. Според мен това са двата тима, които се отличават от всички. Ще ни бъде извънредно мъчно да издържим, тъй като те са разнородни в офанзива. Нещото, което там ще ни помогне, е мотивацията и персоналната изява на всеки един от играчите, както и спокойствието, което би трябвало да имат в краката, когато владеят топката”, показа още Ангелов.

Със сигурност напрежението ще е в противниковия лагер, тъй като всичко различен, с изключение на триумф за „ армейците “ ще се одобри като величествен неуспех за тях. Дали това е среща, в която Витоша няма какво да загуби?

„ Не, има какво да губи, постоянно е срамно да си тръгнеш с 3-4 гола, както стана предишния мач. Всички сътрудници ни поздравяват за това, че тогава играехме нападателен футбол. Сега ни упрекват за това, че сме 10 индивида пред вратата, ами аз избирам така”, отговори Костадин Ангелов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР