Когато в началото на май станаха ясни офертите на петимата

...
Когато в началото на май станаха ясни офертите на петимата
Коментари Харесай

Пъзелът с летище София отвъд числата в офертите

Когато при започване на май станаха ясни офертите на петимата кандидат-концесионери за летище София " мачът сякаш изглеждаше свирен в интерес на най-хубавите декларирани финансови индикатори – размер на годишното концесионно заплащане, което ще влиза в държавния бюджет, и оповестени вложения.

Вече втори месец обаче комисия в транспортното министерство прави оценка всички аспекти на предложенията и класирането на участниците в търга се чака да излезе на 12 юли, по неофициална информация на Mediapool. Миналия четвъртък транспортният министър Росен Желязков сподели, че е допустимо до края на юли да има предпочетен концесионер.

Желязков обаче означи нещо доста значимо за избора на бъдещия собственик на летището: " че е доста значима оценката на бизнес модела и неговата осъществимост, резистентност и неоспоримост за предстоящ интервал от време “.

Той сподели още, че под най-хубавия претендент от всички положителни пет групи " не се схваща единствено този, който е предложил най-хубавото, а този, който успее да убеди, че неговият бизнес модел и методът, по който ще партнира с страната в това публично-частно партньорство, ще подсигурява резистентност на взаимоотношенията през идващите значително години ".

Тези значими разяснения разколебават направените небрежно сметки за евентуалната ранглиста на петте предложения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР