Когато в началото чух, че семейството е вътре в колата,

...
Когато в началото чух, че семейството е вътре в колата,
Коментари Харесай

Петков: След като се разбра, че семейството на Гешев не е било с него, се появи съмнение в главата ми

Когато първоначално чух, че фамилията е вътре в колата, си споделих, че няма по какъв начин да е инсценировка – помислих си, че може би са желали да го сплашат. Обаче през вчерашния ден, откакто беше оповестено, че фамилията не е било вътре, се появи подозрение в моята глава.

Това съобщи за " Дарик " съпредседателят на " Продължаваме промяната " и някогашен министър-председател Кирил Петков.

По думите му е чудноват фактът, че 1 час след гърмежа израелски специалист към този момент се е намирал на мястото на детонацията.

" Аз разбирам, че има доста положителни специалисти по антитероризъм, само че нямам доверие да има чак толкоз добър специалист, който да планува, че ще има гърмеж, да си купи билет един ден по-рано, да кацне час и половина преди гърмежа и да бъде на мястото по-късно ", уточни съпредседателят на " Продължаваме промяната ".

" Говорих със експерти и те ми обърнаха внимание, че кратерът е 15 см, а храстът, където е станал гърмежът, е цъфнал. Ако е имало голям гърмеж, за какво листенцата по храста са още там? Освен това взривното устройство е сложено на завой с вираж под надолнище. Това значи, че един гърмеж, колкото и да е ориентиран, той не може да засегне колата по този метод, когато е под надолнище ", акцентира някогашният министър председател.

По думите на Кирил Петков всички тези обстоятелства провокират подозрения:

" Остават две хипотези – едната е заплашване, втората е инсценировка, от моя позиция – и двете са ужасни за репутацията на България, и двете демонстрират, че държавността е под невероятна офанзива и най-лошото – поставят ни на интернационалната сцена като Колумбия през 70-те ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР