Когато успехът действително е голям и стойностен, той бързо става

...
Когато успехът действително е голям и стойностен, той бързо става
Коментари Харесай

10 незабележими ритуала на успешните хора

Когато триумфът фактически е огромен и стойностен, той бързо става и гръмък – за него стартират да пишат, да приказват, да основават митове. Но постигането на самия триумф по предписание е безшумно и незабележимо. Всъщност, това, което протича безшумно и незабележимо, движи живота напред посредством свои си правила и неизменност в спазването им. Представяме ви 10 ежедневни ритуала на сполучливите хора.

1. Винаги съблюдават ясно открит график заран

Когато започваме деня си умерено, с явен разсъдък е доста по-лесно да се концентрираме върху дилемите, които ни предстоят. Но по какъв начин да стане откакто щом отворим очи и стресът ни залива – звънят телефони и аларми, през минута получаваме вести за смс и имейли...Ако денят ви стартира по този начин, вместо да създавате нещо ново, вие през целия ден отреагирате на проблеми. Постарайте се да извършите по този начин, че най-малко първия час от началото на деня ви да протича друго от всички останали. Спазването на строго открит утринен обред, който ви оказва помощ да се разсъните и хармонизирите, сензитивно ще понижи чувството за тревожност  и стрес. Помнете: както започнете деня си, по този начин и ще го прекарате..

2. Вършат единствено това, което в действителност е нужно

Отговорът на въпроса „ Защо не съумявам да се оправя с всичко? ” е доста елементарен – тъй като огромна част от нещата, с които се занимаваме са изцяло непотребни. Тайната за увеличение на продуктивността не е в изключителната работа, а в умеенето вярно да се подреждат целите и да се следва авансово формирания работен график. Замислете се единствено какъв брой постоянно се оплакваме, че времето не ни стига, а след това запълваме деня си с маловажни каузи, като че ли е безконечен.

3. Не отсрочват за на следващия ден това, което би трябвало да се свърши през днешния ден

Докато множеството хора разискват какво би трябвало да се прави, сполучливите просто го вършат. Те знаят, че един добър проект, осъществен през днешния ден, е доста по-печеливш от съвършен проект, позициониран някъде в неразбираемото бъдеще. Те не чакат „ подобаващото време ”, „ верните условия ” и така нататък, тъй като са наясно, че корените на сходни настройки са само боязън и опасения. Ако виждат, че би трябвало да се работи, работят тук и в този момент, тъй като персонално са се убедили, че единствено по този начин се реализира напредък.

4. Винаги се стремят да извърнат трудностите по пътя си в изгоди

Появилото се неотдавна направление в логиката на психиката „ Посттравматичен растеж ”, почива на догатката, че множеството хора са способни да трансформират срещнатите по пътя  житейски компликации, неволи и контузии в нараснала креативност и интелектуално израстване. Когато визията ни за околния свят като уютно и безвредно място се разбие на части, това ни принуждава да преосмислим житейската си философия. Проглеждаме оттатък досегашните си хоризонти  и виждаме с нови очи нещата, които до този миг даже не сме забелязвали. В последна сметка какъв по-добър тласък от този, който да ни тласне да продължим напред?

5. Умеят да дадат всичко от себе и от горната страна

Как най-лесно може да се научи нещо ново? Като излезеш от зоната на комфорта и се отдадеш изцяло. Да, рутината е по-безопасна, приятна даже от време на време. Но с цел да учиш нови неща, би трябвало да имаш храброст и предпочитание да се озоваваш в обстановки, в които няма нищо познато или всекидневно. Възможно е там да е мъчно, по тази причина пък мозъкът ви усвоява нови умения. Когато се борим, ставаме по-силни и по-умни. Затова е потребно да прекараме 10 минути в рискови условия, в сравнение с часове в рутина.

6. Доверяват се на интуицията си, когато вземат комплицирани решения

Повярвайте, интуицията в действителност съществува и не трябва да се пренебрегва, тъй като нейните източници са в подсъзнанието и се основават на житейския опит. Ако всички в близост са на едно мнение, само че сърцето ви споделя друго, не е инцидентно. И когато ви се наложи да извършите комплициран избор, запознайте се с цялата налична информация, обмислете всички вероятни разновидности и се доверете на вътрешния си глас. Успешните хора знаят, че да вярваш на интуицията си значи да вярваш на самия себе си. Това дава действителната власт на възплъщението над задачите и фантазиите.

7. Способни са да бъдат положителни във всяка обстановка

Както написа Шон Ейкър в книгата си „ Предимството на щастието ” научни проучвания са потвърдили, че позитивизмът, изключително в работен развой, покачва неведнъж резултатността. Продажбите на положително настроените търговци  например са приблизително с 50% по-високи от тези на песимистите. Студентите, явяващи се на изпити в положително получават постоянно по-високи оценки. Изводът е, че човешкият мозък реализира пик на успеваемост, когато е положително надъхан. Така че, старайте се по-малко да мислите за проблеми и повече за хубави неща!

8. Създават си образни „ жокери ” за далечните цели

Мечтаете да започнете собствен печеливш бизнес, само че толкоз сте затънали в рутина, че ви се коства надалеч по-лесно да вършите всеки ден нормалното, в сравнение с нещо да измененията. За да се опълчват на този табиет сполучливите хора си измислят способи, които да ги изкарат от утъпкания коловоз и да ги насочат към комплицирани, само че значими каузи. Спомнете си всички случаи, в които сте разрешавали на импулсивното си държание да ви отклони от поставената цел. След това визуализирайте по какъв начин наподобява тя като резултат и я дръжте на равнището на очите си.

9. Водят си дневник, следят се

Опра си води дневник, Джоан Роулинг го прави, даже и Еминем. Това не е демонстрация на надменност или егоизъм.  По този метод сполучливите хора се стараят да се следят, да наблюдават напредването си по пътя към задачата, да откриват и проучват грешките си, с цел да се учат от тях. Как се прави? Техниката е елементарна – записвате какво сте свършили през днешния ден, какво желаете да извършите, в какво и къде сте сбъркали и така нататък Това е инструмент, който ни разрешава да разберем по-добре самите себе си и тъпо, че всеобщо е подценяван

10. Имат наставници

До всеки съумял човек постоянно има по един ментор или съветникк. Обективно видяно, хората на които се възхищаваме, велики артисти, музиканти, спортисти, бизнес митове, дължат значително достиженията си на мостри на подражателство, наставници или треньори, трансформирали скучната и монотонно процедура по пътя към триумфа в търпима и даже забавна.

Какво още бихте добавили в този лист? Може би знаете още незабележими ритуали, които оказват помощ да се реализират триумфи? Споделете ги с нас.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР