Когато Uber стартира, всичко около компанията се въртеше до това

...
Когато Uber стартира, всичко около компанията се въртеше до това
Коментари Харесай

Uber иска да бъде Amazon на превозите

Когато Uber започва, всичко към компанията се въртеше до това да викнете кола през телефона си. Сега в доста градове хората могат да получат колело чартърен или доставки на храна под същата шапка. Скоро Uber се надява да добави и скутери, а по-късно и летящи умни коли.Оказва се, че нищо от това не е инцидентно.
„Искаме да сме Amazon на транспортните услуги. Ядрото на нашия бизнес ще бъде да ви заведем от точка А до точка Б“, разяснява изпълнителният шеф на Uber Дара Хосровшахи по време на конференцията TechCrunch Disrupt.

За задачата в този момент компанията анонсира нова услуга, наречена Mode Switch. Тя разрешава през приложението ѝ да видите какви способи за транспорт са налични там, където се намирате: коли, мотори или скутери. След това пасажерите могат да изберат какво да употребяват.

Днес Uber предлага услугите си в над 600 града по целия свят , като е и най-добре финансираната частна компания и стартъп до момента с съвсем 15 милиарда $ привлечени вложения. Въпреки това Uber към момента работи на загуба, като една от главните аргументи за това са точно множеството спомагателни планове и разработки.

Хосровшахи сподели в четвъртък, че Uber е на път да стане обществено търгувана компания до 2019 година Но с цел да направи това, компанията би трябвало да потвърди на вложителите, че може да завоюва пари. Също по този начин би трябвало да покаже, че може да се конкурира със противници, като Lyft, който ги победи в стартирането на свои лични скутери преди всичко.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР