Когато цитираш факти е най-трудно за опровергаване. Пред вас вчера,

...
Когато цитираш факти е най-трудно за опровергаване. Пред вас вчера,
Коментари Харесай

Бойко Борисов: За пет месеца активно управление на ПП, ДБ и БСП България стана 3 пъти по-зависима от Русия

Когато цитираш обстоятелства е най-трудно за оборване. Пред вас през вчерашния ден, оня ден, по-онзи ден, повече от изрично заявих, че сме за 100 % диверсификация от " Газпром " и никакъв дълготраен контракт. Няколко пъти питаме къде е подписката на Демократична България с цел да я подпишем. Да кажат, че аз съм споделил, че би трябвало да се продъжли контракта с " Газпром " е безспорна неистина. Това сподели на брифинг в централата на ГЕРБ водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. 
 
Казах към служебното държавно управление да внимават - да не изгубят арбитража. Нашата политика е за 100 % диверсификация от " Газпром ". Нищо ще ни запушат устата, нито с големите пари с които разполага, нито наетите им скъпи интернационалните експерти, да провеждат компроматна офанзива против нас. Ние обаче не сме Северна Корея, нито Русия, та фейсбук да бъде спрян. Откъде пристигна тази гневна офанзива? От обстоятелството, че през вчерашния ден споделих, че ще потвърдя с числа, че при управелнието на Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия, сме станали доста по-зависими от Русия, съобщи някогашният министър председател.
 
Българска народна банка през предходната седмица разгласява, че Брутният вътрешен продукт ще нарасне с по-малко от 2 %. Бодряшките, оптимистични бюджети на Асен Василев не са правилни. " Има приключване на финансов запас от българската икономикаото ръководство на Политическа партия. Общо износа за първите четири месеца е повишен с 33,6 % - селскостопанска продукция, машиностроене и военната индустрия " - това го назва Българска народна банка, акцентира Бойко Борисов.
 
" Сега ще изтъквам националния статистически институт на България - данните за стокообмена на България за януари-април, най-активн Вносът нараства с 40,5 % - по този начин комерсиалното салдо се утежнява с 2 милиарда В същото време по данни на Национален статистически институт за януари-април негативното комерсиално салдо в търговията с Русия е 3,7 милиарда Вносът на страната от РФ по време на глобите е повишен със 160,8 %! Това чували ли сте го? Това ли е откъсването то съветската взаимозависимост? Това ли е господин Христо Иванов и останалите от Демократична България! Това демонстрира накъде изтичат капиталите от България. Още по-ясни са данните за търговията на България с Русия за януари-май - 4 милиарда 670 млн. ", съобщи водачът на ГЕРБ. 
 
Да забележим по пера - най-значимият растеж във вноса от Русия е при сурови нефтени масла - 135 % растеж. Нефтени масла и биоминозни минерали - 159 %, 235 млн. евро. Нефтен газ - 228,5 %, близо 2 милиарда лв., означи някогашният министър председател.
 
За пет месеца интензивно ръководство на Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия България стана 3 пъти по-зависима от Русия, акцентира водачът на ГЕРБ. Това ли ви е евроатлантическата ориентировка, риторично попита той.

Тези дилетанти, пристигнали отнякъде, желая да им кажа, че огромният европейски план беше НАБУКО. Но в един миг Западът отстъпи на Русия и не се получи. 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР