Когато трябва да се изпълни дълг, ще го направим. Това

...
Когато трябва да се изпълни дълг, ще го направим. Това
Коментари Харесай

Патриарх Неофит за Македония: Ще изпълним своя дълг


Когато би трябвало да се извърши дълг, ще го създадем. Това сподели особено за Агенция БГНЕС българският патриарх Неофит във връзка с Македонската православна черква - Охридска архиепископия, която изиска в края на предходната година БПЦ да бъде нейна Църква-майка и да се бори за нейната автокефалност.

Посещението на президента Румен Радев и двамата митрополити в Република Македония е радостна новина, съобщи още Негово Светейшество българският патриарх Неофит.

Президентът Румен Радев дружно с Пловдивския епископ Николай и Старозагорския Киприан бяха посрещнати с камбанен звън и от голям брой народ в най-големия и влиятелен македонския манастир – Бигорския. Това е първото посещаване на държавен глава в тази света обител. Преди да посетят Бигорския манастир двамата митрополити имаха среща с главата на МПЦ архиепископ Стефан.

На въпрос на БГНЕС дали след вчерашното извънредно топло посещаване в скоро време може да се чака взаимно съслужение сред Българската православна черква и Македонската православна църква-Охридска архиепископия, патриарх Неофит сподели: „ Това, което е станало е радостно, а по-нататък в църковно отношение ще се разискват детайлностите “.

По отношение на поканата, отправена му от главата на МПЦ архиепископ Стефан, и дали скоро ще посети Македония патриархът съобщи: „ Когато е належащо, когато би трябвало да се извърши дълг ще го създадем “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР