Когато трябва да говорим за отговорност и вина - водата

...
Когато трябва да говорим за отговорност и вина - водата
Коментари Харесай

Още арести и оставки, но не и избори

Когато би трябвало да приказваме за отговорност и виновност - водата не е изчезнала от единствено себе си. Имало е доста знаци за това, че има проблеми в Перник, само че и в доста други градове. Това значи, че в България, в доста дълъг интервал от време, има доста виновни, които не са си свършили работата за това да има съответна политика в областта на водните политики. Около това мнение в студиото на Нова телевизия се сплотиха политическият психолог проф. Антоанета Христова и социолога Кольо Колев.

И двамата не считат, че с следствието на водната рецесия в Перник и оставката на министър Нено Димов процесът ще завърши. Според Кольо Колев може да се чака да изникват още проблеми, само че и би трябвало да се огледа отговорността на стоящите по-ниско от министър държавни служители. Много сериозен е казусът у нас с административния потенциал и експертизата.

Припомняме, че в четвъртък вечерта министър Нено Димов беше арестуван, а в петък, 10 януари, той подаде и оставка, която беше призната от премиера Бойко Борисов. На този стадий обвиняването против Нено Димов е обвързвано с рецесията с водата в Перник, само че проверяващите работят и по аферата с импорт на отпадък от Италия, а през вчерашния ден бе оповестено, че са конфискувани документи и по концесията в Банско на " Юлен ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР