Когато температурата навън падне под нулата започваш да мечтаеш за

...
Когато температурата навън падне под нулата започваш да мечтаеш за
Коментари Харесай

Дюните вече ги няма, а ние скърбим в морско синьо

Когато температурата на открито падне под нулата започваш да мечтаеш за топлите лъчи на слънцето. Спомняш си морските целувки на вълните по ходилата си и и планираш километрите, влаковете и даже шапките за идващото си лято. В главата си още веднъж стъпваш по горещия пясък на Смокиня, слушаш детски шум и прегръщаш всяка опция за замяна на усмивки с непознати.
Искаш да чуеш всяка история, родена тук и да я откраднеш за себе си,за да се топлиш от нея всякога, когато ти е студено. Искаш да запечаташ всеки отблясък на слънцето, тъй като знаеш, че след няколко месеца още веднъж ще се давиш в носталгични мисли до момента в който отмерваш крачките по студения път към работното си място. Ясно помниш усмивката на това момиче, в което захласнат се бутна до момента в който тичаше по Смокинената алея във вечерта, в която бързаше към залеза над остров Кирик. Помниш усета на дамгите, които бабите подготвят всяка вечер, помниш палачинките с домашно сладко от смокини и баба Мария-хазяйката, която всяка заран те посреща с топло кафе и мекички.
Телефонът звъни и ти се сепваш – Гергана. Лениво вдигаш телефона, само че бързо се окопитваш при в секунда изстреляните думи: „ Разрушили са дюната на Смокиня! “. За момент усещаш всичкия яд, който съзнанието ти може да създаде. Спомените и копнежите ти са попарени. За една нощ някой е поставил завършек на всички несбъднати лета, които жадуваш. Някой търгува с мястото, на което къташ спомените си от дете, някой търгува с парещата обич, която се роди там за теб, някой търгува с всяка детска усмивка, оставена измежду пясъчните лилии.
Лилиите живееха от детските усмивки, а в този момент са изкоренени дружно с очакванията за бъдещото лято. Седиш в ступор, мълчиш, а думите не идват. „ Ехо, чуваш ли ме? Смо-ки-ня я няма към този момент! Една жена ми сподели, че дюната пречела на някакъв човек да вижда морето това лято и решил да я унищожи. Чуваш ли ме? “. С гласът й си спомняш за... ДОЧЕТЕТЕ ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР