Когато търсим работа и сме в очакване на телефонното обаждане

...
Когато търсим работа и сме в очакване на телефонното обаждане
Коментари Харесай

10 успешни подхода при интервю за работа

Когато търсим работа и сме в очакване на телефонното позвъняване за изявление, можем да оползотворим времето си в нещо потребно – подготовка.

Известно е, че провеждането на изявлението може да е извънредно друго – по отношение на организацията, заеманата служба и политиката при наемане на нови фрагменти. Именно по тази причина е значимо да бъдем осведомени в кои обстановки по какъв начин тъкмо да подходим.

Нека разгледаме няколко метода, които са постоянно срещани в практиката при набор и асортимент на фрагменти.

1. Покана за изявление

Възможностите за връзка с вас са по телефон или имейл. Тук важи правилото за реципрочността. Без значение по кой от двата метода ви потърсят, от извънредно значение е да върнете противоположна връзка по същия метод, оптимално бързо.

Това е значимо, защото демонстрира възторг и навременна реакция. Друго неписано предписание е да дадете противоположна връзка най-късно до 16:00-16:30 ч., предвид на това, че на множеството места работното време завършва в 17:00 или 17:30 ч.

Друг значим миг! Когато сте възпрепятствани по отношение на срещата, рационално е да се свържете с другата страна и да ги осведомите.

 10 сполучливи метода при изявление за работа

2. Подготовка за изявлението

Информираните претенденти постоянно са с преимущество! Добре е, когато към този момент знаете в коя компания ще се явявате на изявление, да съберете задоволително информация за нея. Източниците са доста – формален уебсайт, Търговски указател, конгреси и блогове за работодатели и при опция, познати, които са работили там.

Подготвяне и преповтаряне на малко обобщение, в няколко фрази, което ще ви показа по време на изявлението, е също добре отракан метод. Освен това е добре да сте готови и за неуместни въпроси като: „ Защо напуснахте предходното си работно място? “ или „ Каква заплата очаквате? “.

Винаги може да има други изненадващи въпроси, само че колкото по-предвидливи сте, толкоз по-спокойни ще сте и по време на задаването им. Всичко това способства за увереността ви преди и по време на самото изявление.

П.П. Носенето на тефтерче и химикал е целесъобразно, при положение, че се наложи да си водите мемоари.

3. Проучване на адрес

Много постоянно първият въпрос при интервютата е – „ Лесно ли ни намерихте? “, това не е просто учтива форма, само че и се ревизира ориентацията и подготовката на претендента. Именно по тази причина е значимо, когато се изследва самата фирма/организация, да се обърне внимание къде тъкмо се намира.

За тази цел – в интернет има карти, показващи точното местоположение, а при усложнение можете авансово да посетите адреса. Въпреки тази подготовка по-ранното потегляне е постоянно от изгода. Така ще усетите успокоение, ще имате време да възстановявате пулса си и да се подготвите душевен.

4. Визия за изявление

Облеклото е от извънредно значение по време на изявление, само че още по-важно е то да бъде квалифицирано авансово. Освен подбирането на облеклата, с които ще се явите, е добре те да са готови от предходния ден, с цел да не си създавате ненужно напрежение. Всичко е въпрос на организация.

Когато всичко е систематизирано, даже до най-малкия подробност, то уравновесеността и спокойствието се явяват на напред във времето и това се усеща на самото изявление.

5. Въпроси по време на изявление

Когато събеседването към този момент е почнало, то въпросите стартират да валят един след различен. Те могат да бъдат най-разнообразни. В случай че има такива, които са ви създали по-специално усещане, би било рационално да ги запишете. Вписването на забавните въпроси и по-късното им осмисляне може да бъде ползотворно за бъдещи изявленията.

Правилният метод по време на изявление е да се дава отговор учтиво, с сдържан звук, даже в случай че отсреща има по-странни въпроси. Запазването на хладнокръвие е основен миг – концепцията е да се снижат до най-малко евентуалните отрицателни усещания.

Освен въпросите, задавани от интервюиращия, се смята за вярно да има въпроси от страна на претендента. Този миг е печеливш и за двете страни. Този, който организира изявлението, регистрира интерес към длъжността, а претендентът събира оптимално повече информация за позицията, компанията и прочие.

 10 сполучливи метода при изявление за работа

6. Поведение по време на изявление

Освен диалозите по време на срещата с интервюиращия значимо е и невербалното държание. Стойката, заеманата поза, жестовете, всичко е от голяма важност и се взима под внимание. Поради тази причина е добре жестикулациите да бъдат по-обрани, стойката изправена, а позата не прекомерно скована или заключена (кръстосани ръце и крака). В противоположен случай тялото ще издаде терзанието и напрежението.

Счита се, че най-хубавият метод по повод езика на тялото е огледалната техника. Тя се състои в внимателно прекопирване на жестовете и позата на събеседника, по този метод се усилват възможностите да бъдете харесани.

Относно погледа – поддържането на зрителен контакт по време на изявление е от значително значение. Темпото на говора, също би трябвало да е умерено, по този начин се отваря опция да се слагат акценти за по-значимите неща.

7. Преговори

На всички е известно, че това е изявление и там няма място за пазарлъци, само че преговарянето е нещо напълно друго. Ако не още през цялото време, то по кое време ще бъде удачно да кажем какво ни тормози или устройва изцяло? Разбира се, би трябвало да се уцели подобаващ миг, когато диалогът тръгне в по този начин посока. Интонацията, деликатността и дипломатичността са от голямо значение в подобен миг.

Всичко, което се предлага от страна на претендента, би трябвало да е поднесено с усмивка. В последна сметка претендентът, като се изключи че презентира своите умения, ги и „ продава “. Колкото и учудващо да е, в случай че фактически претендентът е приспособен за вакантната служба, взаимни взаимни отстъпки постоянно може да се създадат. Но това, несъмнено, би трябвало да е умерено и съобразено напълно по отношение на обстановката.

8. Наблюдение

Всичко, което е събрано като информация по време на изявлението, може да наподобява задоволително, само че и всеки различен подробност е от голяма важност. Наблюдението е много обстойно като разбиране, само че действително то включва доста детайли. Част от тях са: атмосферата, останалите чиновници, невербалното държание на интервюиращия и други.

Всичко това вкупом може да хвърли светлина, с цел да се добие повече визия за работната среда. В случай, че още в този миг, претендентът обърне внимание на тези неща, може да построи по-бързо своята преценка.

9. Неявяване на изявление

Тук става дума основно за две неща – позицията не съставлява към този момент интерес или неспособност за явяване на изявлението. Каквато и да е повода, както в първата точка бе упоменато, е добре да има противоположна връзка. Това икономисва доста главоболия на интервюиращия, а въпреки това претендентът затвърждава своите позиции.

Известна част от кандидатстващите считат, че не е належащо да се свързват с компанията, в случай че са решили да не се явяват. На пръв взор това не е голям проблем, само че за един HR експерт, това може да коства промени в целия график и куп други неудобства.

Правилен метод е да се слагаме на мястото на другия и да постъпим професионално и отговорно. Също по този начин не се знае дали от същата компания няма да се появи друга публикация, която да разсъни интереса още веднъж, само че възможностите ще са минимализирани. При всички случаи едно позвъняване е вярното решение и не коства доста.

 10 сполучливи метода при изявление за работа

10. След изявлението

Прието е за вярно след преминато изявление да се изпрати благодарствено писмо. Макар това да е релативно и да зависи от длъжността, за която се кандидатства, изпращането му е симптом на положителни обноски. Освен това претендентът демонстрира, че е признателен за отделено време и по този начин усилва възможностите си, за приемане на работата.

Разбира се, това не подсигурява триумфа, само че е една детайлност, за която не всеки се сеща. Дори в случаите, когато е получен отговор от организацията, че не сте определени е редно още веднъж да дадете противоположна връзка и да благодарите за опцията. Съществуват спекулации, че това е изцяло ненужно, само че всичко опира до гледната точка. Ако претендентът е минал едно изявление в действителност прелестно, то няма нищо неприятно в това да благодари официално.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР