Когато Стойчо Младенов говори, обикновено мери наум много прецизно, преди

...
Когато Стойчо Младенов говори, обикновено мери наум много прецизно, преди
Коментари Харесай

Петте опорни точки на завърналия се Стойчо Младенов

Когато Стойчо Младенов приказва, нормално мери мислено доста точно, преди да изрече нещо. И това се знае чудесно от всеки, който следи треньорската му кариера, изключително от 1999 година насам, когато стана селекционер на националния тим. Затова и незабавно прави усещане, че от първото си изявление на 28 юли, два дни след назначението си в " ЦСКА-София ", Младенов непрекъснато вмъква няколко тематики, без значение дали приказва преди или след мач. Съвсем неслучайно.

 

Двугодишният проект

Той бе упоменат още в първото изявление и върху него се подчертава неведнъж. Планът, който Младенов и управлението на клуба са договорили при подписването на контракта. Идеята през този интервал е " ЦСКА-София " да построи конкурентен отбор на " Лудогорец ", който да се бори за купата и за постоянно присъединяване в групите на евротурнирите. Всъщност треньорът акцентира това, с цел да знаят и почитателите какъв брой тъкмо заем на доверие е получил. Един тип като презастраховка, с цел да не се случи същото като с предшествениците му Бруно Акрапович и Любослав Пенев. Последният неотдавна разгласи пред медиите, че се е бил схванал да работи 1 година на мира и тогава да се преценят резултатите му. Е, при Стойчо Младенов годините са две и той демонстрира, че доста държи на тази спогодба.

 

Нужда от селекция

" Време е да вършим тим ", сподели наставникът на 28 юли. И по-късно не спря да го повтаря. " ЦСКА би трябвало да има топотбор за този интервал, който дефинирах. Имаме основата, само че би трябвало да надграждаме, да прибавяме класа ", съобщи и преди реванша с " Виктория " (Пилзен). Дори в насладата след мача не пропусна: " Ще надграждаме с нови попълнения, от които имаме потребност ". Привлечен бе финландският национал Томас Лам, поради контузията на Мено Кох. Но това не бе задоволително за Младенов - той желае футболисти, които да дават отговор на неговите условия за сглобяване на мощен тим. И демонстрира, че е добре управлението да се съобрази с преценката му. В резултат на " Армията " пристигнаха националът Калоян Кръстев и хърватският халф Карло Мухар. А се очакват и още прехвърляния.

 

Армейският дух

Стойчо Младенов още веднъж е в светлината на прожекторите и още веднъж заприказва за борбеност, темперамент, настъпателност на терена. Знае се за какво - той е прочут като отличен мотиватор преди значими мачове. И това продължава да дава резултати. " Армейският дух се завърна! ", възкликна той след героичната победа над " Виктория ". И с съображение. Сега обаче следва още по-трудното - тази мотивация да бъде непокътната, в случай че желае да води " ЦСКА-София " към титли. " Иска ми се по този начин да е всеки мач - себераздаване и тактическа дисциплинираност ", призна той. И без подозрение армейският дух още веднъж ще бъде споменаван нееднократно.

 

" Спокоен съм "

Стойчо Младенов се пробва да построи стена сред себе си и тима, от една страна, и отрицателните коментари - от друга. " Който желае, да подлага на критика, който желае, да не подлага на критика. Няма да съумеят да ме извадят от релси ", " В ЦСКА който не е привикнал на напрежение, не става за ЦСКА. Аз съм го преодолял това "... И все в този дух.

 

12-ият състезател

Това е петият значим дирек в тактиката на Младенов - поддръжката от публиката. Той я е имал и преди - поради двете трофеи на ЦСКА от 2003 и 2008 година, поради успехите над " Левски ". Сега обаче почитателите са му нужни още повече, с цел да ги има на трибуните, да ги има зад тила си. Още повече че в последните години " алената " аудитория се фрагментира доста осезателно. И по тази причина треньорът не се лимитира единствено с приказки пред микрофоните, ами стартира и интензивно да работи със самите фенски фракции. Успя да убеди една от тях - " Офендърс ", да прекрати бойкота си с думите: " Братлета, давайте да се хващаме всички дружно в името на ЦСКА. Няма по-голямо нещо, запомнете го ". Дори хвърля старания към по-стари почитатели, които по разнообразни аргументи не стъпват на " Българска войска " в последните години. Като Васил Бурановски - Васо Пожарната, който разяснява: " Стойчо е подготвен да се срещне с безусловно всички, въодушевен е. Видях пламък в очите му! Амбицирал се е да сплоти цяла алена България. "

Дали тази му тактика ще проработи, както и останалите опорни точки, следва да разберем в идващите месеци.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР