Когато става въпрос за съдебни актове не трябва да има

...
Когато става въпрос за съдебни актове не трябва да има
Коментари Харесай

Експерти: Няма юридически механизми Полфрийман да се върне в затвора

Когато става въпрос за правосъдни актове не би трябвало да има политическо и популистко заиграване, само че обществеността би трябвало да бъде осведомена. Неговият проблем е решен и няма юридически път и механизми, които да го върнат в пандиза. Това сподели юрист Димитър Марковски в коментар за освобождението на Джок Полфрийман.
Според някогашния вътрешен министър и юрист Емануил Йорданов не съществува процедура, която да върне Полфрийман в пандиза. 
По думите му полемиката за съкратеното правосъдно произвеждане няма политически привкус,  а се дължи на натрупването на няколко тежки закононарушения. Йорданов е на мнение, че измененията са непохватно дефинирани и недомислени. 
В изявление за bTV юрист Димитър Марковски добави, че направените бързи промени не са най-хубавото:
" " Не желая да разясня коя политическа партия каква смяна желае да направи. Необходима е действителна опция да отпадне съкратеното правосъдно разследване за доста тежки закононарушения. Колегата е прав, че сега с бързането да промени закона може да стане по-лошо. Трябва доста точно да се случи това, само че сигурно би трябвало да има смяна. Според мен отпадането на съкратеното правосъдно разследване няма да докара до закъснение на правосъдните каузи. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР