Когато става въпрос за психичното здраве, за Алана Тейлър, главен

...
Когато става въпрос за психичното здраве, за Алана Тейлър, главен
Коментари Харесай

Да си чуждестранен студент в САЩ: Защо университетът може да е труден период за младите

К огато става въпрос за психологичното здраве, за Алана Тейлър, основен шеф в департамента за благосъстоянието в Университета в Меримаунт в Арлингтън, щата Вирджиния, не е мъчно да приказва по тази по този начин значима тематика , споделя Voice of America (VOA) .

“Психичното здраве визира всичко, което вършим. Университетът в действителност е сложен интервал за студентите. Има доста промени, свързани с развиването. Младите мъже и дами са сблъскват с доста проблеми, свързани с идентичността, каква работа да имат, в какво са положителни “, изяснява Тейлър.

Тя споделя, че за задграничните студенти е още по-трудно, защото са по средата сред две разнообразни култури. „ Мисля, че те имат своята домашна просвета и се пробват да направляват през новата просвета, което основава много стрес “, показва още тя.

Друга спънка за интернационалните студенти са езиковата преграда, финансов стрес и носталгия по дума.

Ануджан Чадмани е от Монголия и е първа година студентка в университета. „ Миналата седмица се почувствах депресията, тъй като изпитват носталгия по дома. И макар че се приспособявам към тукашната среда и привиквам, има неща, които ми липсват – дома и фамилията “, споделя Чадмани.

Тя към този момент се е записала за лечебен сеанс.

„ Мисля, че психологичното здраве е значимо, само че в моята страната хората не се интересуваха от това. Докато тук е противоположното “, акцентира още студентката.

Друг студент – Айд Пател пък споделя, че към този момент се усеща добре, само че приветства концепцията за този самодеен метод на университета във връзка с менталното здраве. Той споделя, че за празниците ще излезе и ще се любува на Коледния дух.

Чадмани пък споделя, че социализирането ѝ помогнало.

Експерти правят оценка, че задграничните студенти, последващи в Съединени американски щати, са извънредно устойчиви и това им оказва помощ да се оправят с ежедневните компликации.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР