Когато става въпрос за породата немски дог, първото, за което

...
Когато става въпрос за породата немски дог, първото, за което
Коментари Харесай

Хранене на немски дог

Когато става въпрос за породата немски дог, първото, за което се сещаме, са размерите на това животно. То е не просто огромно куче, а същински колос, който е окупирал челото на класацията за най-високо куче, както и челните места за най-тежко животно измежду кучешките породи.

В светлината на тези обстоятелства условието към храната на немския дог да бъде уравновесена, наподобява напряко обезсърчаващо. Все отново всеки, който желае да има този същински благородник в дома си би трябвало да се погрижи за изхранването му.

Като начало, немският дог обича храната и изяжда солидно количество всеки ден. Не е във опциите на всеки собственик да поддържа такова едро животно, предвид на това, че то би трябвало да се храни здравословно и питателно.

Какво значи на процедура това условие?

Малкото кученце немски дог се нуждае от доста протеини, с цел да пораства крепко и витално. Нуждае се и от калций тъй като става въпрос за мощна скелетна система, която е доста значимо да се развие съразмерно. Промените в равнищата на калций и протеини съгласно проучванията въздействат на метаболизма и са свързани с развиването на скелета. Ако количеството калций в храната на немския дог спадне преди да спре растежа, костите мъчно ще се оправят с натоварването.

Храната не трябва да бъде в дефицит, само че какво ще стане, в случай че кучето се прехрани? Тогава го дебне друга заплаха, наречена остеохондроза. Това е съществено заболяване с инвалидизиращи за животното последици. Затова е нужно порциите да са добре претеглени.

Готовата фабрично създадена храна за едри кучета от премиум клас е добра алтернатива за всеки собственик, който се затруднява да дефинира размера и състава на храната за своя питомец. Тези оферти вървят с тъкмо разчетени и обозначени порциони за всяка възраст.

Домашната храна за кучета с естествени артикули е по- положителният вид за хранене, в случай че са изпълнени изискванията месото да съставлява основата на диетата и да бъде към 800 грама на ден. Месото е нужно да бъде постно - пилешко, телешко, агнешко или заешко, само че не и свинско или овнешко.

 Немски дог

Не бива да се не помни фактът, че от 2 до 8 месеца се образува скелетът и тогава кучето пораства на височина. То се нуждае от доста протеини, храненето би трябвало да бъде 3-4 пъти дневно. Зеленчуците, плодовете, твърдо сварените яйца, изварата могат да разнообразят менюто на домашния любим.

Тръбните кокали, човешката храна, както и пикантни хранителни артикули се изключват като вид, даже епизодично.

Домашната храна е належащо да бъде обогатена с витамини и минерали в допълнение, с цел да получи тялото на кучето всички нужни хранителни субстанции. Нуждата от прясна вода е нужда, която би трябвало да се задоволява 24 часа.

След като сте наясно с храната на гигантското куче, към този момент може да се грижите вярно за него. А в случай че към момента нямате подобен приятел, само че търсите, вижте тези разгласи и цени за немски дог.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР