Когато става въпрос за оценяване на взаимоотношенията, химията е елементът,

...
Когато става въпрос за оценяване на взаимоотношенията, химията е елементът,
Коментари Харесай

Химията ли е най-важното нещо за edna връзка?

Когато става въпрос за оценяване на взаимоотношенията, химията е детайлът, който постоянно е определян като най-важният. Определянето на какво тъкмо е химията сред двама души и за какво е толкоз значима обаче не постоянно е елементарно. Необходимо ли е във всяка връзка да има химия, с цел да е в действителност постоянна? И допустимо ли е да сте в пълноценно партньорство, което не включва фойерверки? Според известния терапевт от Лос Анджелис – доктор Гари Браун, това е химическа реакция в мозъка, която провокира интензивно привличане.

 прегръдка гушкане обич връзка двойка мъж жена iStock

„ Химията е това гъделичкащо чувство, което имаме, когато сме наясно в мозъка и тялото си, че сме доста привлечени от някого “ , споделя доктор Браун пред “Elite Daily “. „ Когато допаминовите рецептори в мозъка се задействат, ние усещаме тази по този начин наречена „ химия “. Ето за какво назоваваме допамин хормона на любовта. “ Въпреки че прекарването на този първичен допаминов прилив може да бъде необикновено чувство, доктор Браун отбелязва, че химията може да се преживее и като постепенно създаване : „ Понякога има доста малко химия, когато първо се срещнем с някого, а по-късно постепенно единият или и двамата стартират да я развиват и усещат “, прибавя доктор Браун.

 двойка връзка обич iStock

Писателят и експерт по запознанства и връзки Деметриус Фигероа акцентира значимостта на химията от своята позиция, само че също по този начин признава, че има изключения от всяко предписание. „ Мисля, че всяка връзка изисква химия. Но в действителност всичко зависи от хората във връзката и какъв брой значима е химията за тях. Ако връзката е построена върху взаимна любов, благодарност и съгласуемост, изцяло е допустимо химията да не е огромен фактор. Съществува обаче и противоположният вид, когато връзката е построена най-вече върху химията, като съвместимостта е съвсем без значение. “

И Фигероа, и доктор Браун са съгласни, че въпреки химията да е положително нещо, това не постоянно е знак, че връзката ще се получи. Ето за какво е значимо да не забравяме изцяло за по-малко вълнуващата сестра на химията – съвместимостта. „ Съвместимостта е всички общи неща, които имате между тях, без значение дали са ползи, възгледи за живота или цели “, изяснява Фигероа. „ Мислете за съвместимостта като за разумната страна на привличането, а химията като за прочувствената страна на привличането. “ Ако сте в връзки, в които липсва някой от тези детайли, единствено вие можете да решите дали си коства компромиса. Фигероа и доктор Браун са съгласни, че химията и съвместимостта работят дружно, с цел да се реализиран постоянни връзките, само че още веднъж всичко се свежда до персоналните желания.

 връзка обич двойка iStock

Когато решавате какъв брой значима е химията за вас, може също да бъде потребно да осъзнаете, че въпреки че химията постоянно е това, което сплотява хората, тя не е наложително детайлът, който ги държи дружно. „ С течение на времето първичните сантиментални фойерверки нормално понижават и това е изключително правилно за връзките, които не престават десетилетия “, изяснява доктор Браун. Така че, в случай че посред ви не проблясват непрекъснато искри, само че нито един от вас не е прекомерно угрижен за това, тогава може да не е проблем в дълготраен проект. Не забравяйте, че динамичността във връзките в никакъв случай не е безусловно идентична. Най-важното е двамата сътрудници да усещат, че връзката удовлетворява техните потребности и в случай че химията не е една от тях, това също е обикновено.

 двойка благополучие обич море океан iStock

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР