Когато става въпрос за любовни отношения и брак, компромисите, самоотвержеността

...
Когато става въпрос за любовни отношения и брак, компромисите, самоотвержеността
Коментари Харесай

5 признака, че давате твърде много от себе си във връзката

Когато става въпрос за любовни връзки и брак, компромисите, самоотвержеността и жертвоготовността са значими полезности, без които връзката не може да просъществува. Само че има основна разлика сред даряващия, великодушен сътрудник и оня, който прекомерно раздава от себе си в името на колегата си. Това носи значително странични резултати, рушащи щастието във връзката.

Кои са сигналите, че сте от сътрудниците, които са подготвени на всичко за връзката и които дават прекалено много от себе си?

Не знаете по какъв начин да получавате

Даването на прекомерно доста от себе си в даден миг ви кара да не знаете по какъв начин да приемате, да получавате. Обикновено и сътрудниците на даващите във връзката привикват с това, одобряват го за даденост и инстинктивно, без да са наложително злонамерени, се възползват от това. В един миг вие освен ще отвикнете да получавате, само че и няма да ви се предлага. Това се отнася най-много за прочувствени жестове и поддръжка, почитание и ценене, които са от голямо значение за връзката.

Ентусиазмът на колегата ви е почнал да увяхва

Един от ясните белези, че сте от даващите прекалено много е спадът в ентусиазма на колегата ви във всяко отношение. Той привиква да получава каквото пожелае от вас. Това неизбежно понижава ентусиазма и оценката му към вас. Той знае, че сте подготвени на всичко за него и стопира да се старае.

Нуждите на колегата ви са постоянно преди всичко

Понякога връзките изискват жертви. Няма по какъв начин да съществува благополучие без взаимни отстъпки. Онова, което разрушава щастието обаче, е безапелационното слагане на потребностите на единия пред тези на другия сътрудник. Напрежението, което това основава, се натрупа и с времето се трансформира в бомба със закъснител.

Мислите, че е ваша отговорност да полагате старания за връзката

Тази отговорност е взаимна. Когато единствено единият сътрудник дава от себе си без да получава, неизбежно се появява една отмалялост от връзката, неодобрение, което прераства в яд с времето.

Харесвате всичко, което сътрудникът ви харесва

В ползите и заниманията също би трябвало да има реципрочност. Иначе нещата в даден миг стопират да вървят напред. Изтощително е, в случай че сътрудникът ви подсъзнателно ви тласка да се чувствате длъжни да споделяте неговите ползи, само че не прави ни минимум старания да прояви интерес към вашите обичани занимания. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР