Когато става въпрос за храна, често ни казват какво да

...
Когато става въпрос за храна, често ни казват какво да
Коментари Харесай

Защо жълтъците са толкова полезни?

Когато става въпрос за храна, постоянно ни споделят какво да ядем и какво не. Било то консумация на храна след 22 часа, консумация на плодове вечер или яйчен жълтък. Всички имаме вяра, че яйчните жълтъци са нездравословни за здравето ни и че в случай че желаеме да бъдем във форма, би трябвало да ядем единствено белтъците. Това обаче е изцяло погрешно. Яйцата са превъзходен източник на протеини и други хранителни субстанции. Точно като белтъка, жълтъкът също има някои съществени хранителни субстанции.

Ето някои изгоди за здравето от яйчния жълтък, за които би трябвало да знаете.

1.Смята се, че яйчният жълтък е нездравословен за сърцето, само че в случай че се яде умерено, не му се отразява. Експертите споделят, че неприятният холестерол се дължи на наличието на наситени мазнини, което се предлага в разнообразни други хранителни артикули. Както знаем, всичко в остатък не е потребно за тялото, тъй че би трябвало да избягвате да го ядете в остатък.
Съвет на ендокринолог: дамите над 40 да ядат по един жълтък
В тази публикация ще ви представим изгодите от приема на жълтък при проблеми със щитовидната жлеза. Истината е, че всяка една измежду 10 жен...

2. Яйчните жълтъци са най-концентрираният източник на холин – значим съставен елемент на ацетилхолина – един от основните невротрансмитери на мозъка. По време на бременност и кърмене, съответното доставяне с холин е значимо, защото холинът е от значително значение за естественото развиване на мозъка.

3. Освен това, яйчният жълтък съдържа витамини A, D, E и K и есенциални омега-3 мазнини. Яйчните жълтъци също са богати на фолиева киселина и витамин В12.

4. Жълтъците съдържат антиоксидантите лутеин и зеаксантин, които оказват помощ за предотвратяване на очите от обвързвана с възрастта загуба на зрението.

Не единствено това, само че и яйчните жълтъци съдържат триптофан, тирозин и аминокиселини, които оказват помощ за попречване на сърдечни болести. Ето за какво е целесъобразно да имате яйчни жълтъци в умерени количества. Въпреки това, хората с висок холестерол и други болести би трябвало да се съветват с доктор преди да ги употребяват.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР