Когато става дума за здравето на сърцето, всички знаем едни

...
Когато става дума за здравето на сърцето, всички знаем едни
Коментари Харесай

1 нещо, което трябва да избягвате, за да имате здраво сърце

Когато става дума за здравето на сърцето, всички знаем едни общоприети правила: не би трябвало да бъдем прекомерно дебели, би трябвало да заобикаляме да консумираме мазнини, не трябва да пушим и да прекаляваме с алкохола и би трябвало да спортуваме постоянно. Всички тези неща са страхотни, в действителност ще предпазят сърцето ви, само че множеството хора не знаят, че в действителност има още доста неща, които вредят на сърцето ни. Например, има един тип храна, който е извънредно нездравословен за нашето сърце.

Най-накрая захарта е приета за най-големия зложелател на сърцето. Консумирането на захар води до съществени здравословни проблеми. Дължим епидемията от затлъстяване и сърдечно-съдови болести на пропагандата на захарта и високо фруктозен царевичен сироп от 80-те години на предишния век.

Фруктозата се трансформира непосредствено в мазнини, защото тялото не може да я преработва като източник на сила по същия метод като глюкозата. Така че ние поемаме храна, която отива напряко в нашите ресурси от мазнини. Запасът от мазнини е един от най-големите фактори за сърдечни болести.

И до момента в който връзката сред мазнините и здравето на сърцето е потвърдена, захарта е доста по-опасна от мазнините и протените.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР