Когато става дума за ценова стратегия, отличен модел за подражание

...
Когато става дума за ценова стратегия, отличен модел за подражание
Коментари Харесай

Уорън Бъфет: Намаленията са за глупаците

Когато става дума за ценова тактика, отличен модел за подражателство е предприемачът и човеколюбец Уорън Бъфет, който от десетилетия борави с ценообразуването при фирмите, в които влага.

Според публикация на списание Fortune той постоянно предлага на мениджмънта на марките си да дават отговор на провокациите на конкуренцията с повишение на цените или с поддържане на стабилността им. Това е добър съвет, който може да имате поради при комплицирани стопански обстановки, в това число актуалната.

Какъв е казусът с пониженията? Да, те притеглят потребителите и са страховит метод да натрупате нови продажби, само че когато ги прилагате, нормално карате хората да стартират да възприемат продукта или услугата ви като нещо по-евтино, не толкоз скъпо.

Не правете компромис и тогава, когато съперниците подбиват цената ви – вместо да влизате във война с тях, пробвайте да си осигурите непоклатимост. В последна сметка тези три неща са по-важни от цената:

Връзка. За да изградите такава с потребителите, инвестирайте в екипа по продажби и инструментите, които се открили, че са ефикасни за марката ви.

Удобство. От всички запаси, до които имат достъп клиентите ви, най-ценният е времето. Следователно, би трябвало да извършите закупуването на продукта или услугата ви допустимо най-лесно.

Уникалност. Ако имате нещо, което съперниците ви нямат, само че то е значим фактор за потребителите, те ще са склонни да платят в допълнение за него. Единствено би трябвало да откриете кое е това нещо и по какъв начин да накарате хората да го възприемат като скъпо и друго.

Джефри Джеймс за Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР