Когато става дума за статистика на пътните инциденти, бройката е

...
Когато става дума за статистика на пътните инциденти, бройката е
Коментари Харесай

САМО В ШОУ! ТОП 10 на звездите с инциденти на пътя

Когато става дума за статистика на пътните произшествия, броя е мощно тревожеща. Манталитетът на родните водачи постоянно се трансформира в тематика на публични диспути. И за жалост никой не е застрахован от сходна обстановка. Дори и известните ни персони, макар своите нови и ултрамощни коли или мотори. Именно за тях е и актуалната ранглиста, – с която „ ШОУ ” прави опит да увеличи бдителността на пътя, както и отношението към живота въобще.

 1. Дани Златков В началото на годината Дани Златков претърпя сериозен пътен случай, който сигурно ще му държи влага цялостен живот. Днес той е в пъти по-бдителен и съсредоточен освен за личните си дейности зад кормилото, само че и за тези, които го заобикалят. Българския Роналдо, както постоянно назовават Златков, се прибирал към Благоевград от своята подготовка по смесени бойни изкуства, когато станал участник във верижна злополука на автомагистрала „ Струма”. Пътувал самичък. За негово благополучие не е имало потърпевши макар тежките вреди на колите. На Златков тогава е взета и проба за алкохол, която била негативна. А на виновника – млад мъж, карал една от колите – от КАТ съставили акт.

 2. Дивна През март тази година зверска злополука претърпя и младата певица Дивна поради подхванато от нея погрешно изпреварване. След маневрата персоналният й автомобил изхвърчал от пътя и се блъснал в мантинелата. От удара тогава доста тежко пострада спътничката на Дивна – моделът Кристин Илиева. На Кристин бяха осъществени серия от комплицирани и тежки интервенции, тя имаше и престои в барокамера поради жестоките разкъсвания на десния си крайник. Възстановяването й продължава и до през днешния ден, и най-вероятно ще продължи в идващите не по-малко от две години.
При случая тогава се наложило екип на противопожарната защита в Плевен да извади потърпевшото момиче от колата. Пробата на Дивна за алкохол била негативна.
20-годишната Дивна, която месеци след случая изпадна в извънредно тежко психическо положение, наскоро събра кураж и помоли за амнистия приятелката си, настояват близки до певицата. Посещението си в болничното заведение Дивна съгласувала с лелята на Кристин, която преди този момент я укори обществено, че бяга от отговорност и няма смелостта да потърси племенницата й. Така певицата прекрачи прага на ВМА, придружавана от родителите си, с цел да види потърпевшото момиче.

 3. Джино Бианкалана Почти съдбовна злополука претърпя и Джино Бианкалана. Той остава като по знамение жив след жесток случай с мотора си в Чикаго. Произшествието се случва обаче не по негова виновност, а поради жена водач, която подхваща неразрешен противоположен завой на пътя. При конфликта мотора на Джино се забива в автомобила й, а самият той изхвърча с гневна скорост на пътя. От тогава до днешна дата той е претърпял над 20 интервенции, взета е и кожа от бедрото му, която лекарите пришиват на долната част на крайници му. Поставени са му и пирони. Близките на Джино и до през днешния ден се молят всеки ден на Господ, че го е избавил след сходен яростен случай.
Джино другояче постоянно е бил прочут измежду приятелите си като безупречен и доста деликатен водач. И макар че обича високите скорости, той в никакъв случай не си е разрешавал да кара повърхностно и с риск освен за своя живот, само че и за живота на останалите.
„ Помня всичко от злополуката. Бях при един другар, карах по улицата. От моята страна нямаше никакъв трафик, само че от другата имаше и една жена направи неправилен завой и аз нямаше по какъв начин да я избегна. Доста време се търкалях, потроших си безусловно всичко от едната страна”, напомня си през днешния ден с смут за случая Бианкалана. И прибавя: „ Аз от самото начало бях в схващане. Кракът ми беше извърнат на назад от коляното надолу. Рязаха ми мускули от корема и ми ги слагаха на крайници и сега ми липсва част от кокала. Тазът ми е заменен, всичко ми е ново. Аз съм като котките - имам девет живота”.

 4. Кали Фолк звездата Кали е минавала през какви ли не тежки интервали в живота си, от които обаче през днешния ден има добър актив от житейски уроци. Още до момента в който майка й е била бременна с нея, е претърпяла злополука. По-късно и самата Кали катастрофира в тийнейджърските си години „ Два удара в главата, когато се оформяш първо като човек, а след това като персона – и ето ти Кали, хахава работа”, разказва себе си изпълнителката.
На 15 тя претърпява най-големия призрачен сън в живота си. Тръгнала към центъра, с цел да си купува обувки за морето, когато по пътя й стопира кола с непознати хора. Те й оферират да я откарат. „ Аз се качих, тъй като в нашия квартал беше традиция да се качиш, в случай че някой ти предложи да те закара до някъде, тъй като рейсът беше доста нередовен”, разяснява Кали. Колата обаче паднала от моста в река Искър. Много тежка злополука цялата кола пада върху Кали. „ Бях няколко дни в кома, имам изваден далак, шит и рязан черен дроб, кръвоизливи в белите дробове, фрактура на черепа и на ръката. Седем дни не беше ясно ще оцелея ли, или няма, само че с помощта на лекарите в „ Пирогов” или с помощта на това, че съм имала още дни за живеене, оцелях. Не ми е останала психическа контузия, единствено един огромен белег на корема, който аз по всякакъв начин се пробвах да отстрани с какво ли не. Не стана и най-после го татуирах”, споделя още Кали за най-кошмарния интервал от детството си и изобщо от живота си.

 5. Емилия Фолк певицата Емилия надали в миналото ще не помни за жестокия пътен случай преди броени месеци, при който почина нейният доведен наследник Феди Башур. 19-годишното момче карало по автомагистрала „ Тракия” в посока Пловдив, когато навлязло от суха в мокра настилка с автомобила си. Получил се по този начин наречения аквапланинг, при който колата става неуправляема поради неналичието на положително сцепление на гумите с пътната настилка. Феди бил с тежка черепно-мозъчна контузия и за жалост макар навременната интервенция на докторите от болница „ Света Анна”, не съумя да се пребори за живота си. А Емилия и годеникът й – бащата на Феди – Жорж Башур имаха разнообразни контузии – фолкпевицата бе с гръдна контузия, а обичаният й – с лицева.
Това обаче не е първият път, в който Емилия претърпява случай на пътя. През 2011-та изпълнителката на „ По-силна ставам” претърпява още една злокобна злополука, пътувайки още веднъж по автомагистрала „ Тракия” на път за Бургас. Тогава звездата на „ Пайнер” била зад кормилото и карала с 200 км/ч. „ При злополуката карах с много по-висока от разрешената скорост”, призна тогава Емилия.

 6. Анелия Поп фолк дивата Анелия също е преживявала пътно произшествие. Той се случва преди време след нейно присъединяване в Пловдив точно на 8 март. Анелия се прибирала дружно с озвучителя си към София, карал нейният сътрудник, когато се случва жестокият случай. Черният джип „ Ауди” на певицата бил с напълно огъната ламарина и е цяло благополучие, че нито тя, нито спътникът й тогава са имали съществени провали.
Анелия постоянно е имала уязвимост към огромните коли, тъй като счита, че те са освен по-мощни, само че и по-надеждни на пътя. Решението си да се ориентира към тях, идва още през 2012-та, когато точно на Коледа певицата катастрофира след свое присъединяване в Русе. Тогава дивата реши да продаде автомобила си поради подозрения, че й носел неприятен шанс.

 7. Ненчо Балабанов Всеки е чувал за пристрастеността на Ненчо Балабанов към моторите. И макар шофьорската му нерешителност, и той е ставал жертва на пътен случай. Преди години, преди да се подреди с мощен мотор, Ненчо карал един дребен скутер. „ Един камион ми пресече пътя и влезе в диагонална улица на мое дясно, без да даде мигачи и на 2-3 см се разминах от най-лошото. Аз се движех с 60-70 км/ч., което по никакъв начин не е малко. В един миг си понижих скоростта, дадох си сметка какво значи да се возиш на две колела, да не си обкръжен от каросерия и да не си толкоз защитен. Бях се забързал от едно студио към друго…След тази преживелица съм на мнение, че нищо не е на живот и гибел в работно отношение, може да изчака 5-10 мин. От този случай доста по-премерено пожертвам, когато съм с кола или мотор”, споделя той. И прибавя още:
„ Имам и различен случай - падал съм с мотора с 60 км/ч на ул. „ Черковна”, което ми е и първото рухване с мотор. Разминах се с натъртени ребра и ожулени лакти и колене. Внезапно пред мен се появи една туба от минерална вода и се пробвах да я избегна, дадох внезапно завой и се оказа съдбовно. Това обаче не ме е отказало от пристрастеността ми към мотоциклетите, макар че едно такова рухване си е голямо изпитание”.

 8. Калин Врачански Калин Врачански също попада в тази ранглиста, тъй като за жалост също е имал пътни произшествия. Актьорът е някогашен почитател на моторите и постоянно пътува освен в градски условия с него, само че и на дълги дистанции, да вземем за пример до родното Черноморие. Признава обаче, че има цели четири съществени произшествия с мотоциклета си до този миг и нека останат толкоз. „ Две станаха на бул. „ Янко Сакъзов” до спектакъл „ София”. Една жена излезе откъм неразрешена улица, искаше да направи ляв завой и ме блъсна. Но както и да е - беше леко. Имах провали единствено по крайници и пръстите. Бързичко се оправих. Странното бе, че две седмици по-късно ме засече водач и аз се трансферирах през мотора. Но няма моторист, който да не е падал”, споделя артистът, който постоянно може да бъде забелязан из столичните улици, яхнал „ Хонда”-та си.

 9. Асен Блатечки Подобно на Калин Врачански, и Асен Блатечки е сериозен почитател на моторите. Пада си по високите скорости, макар че се старае да е образцов и задоволително предвидлив водач. Преди четири години Блатечки катастрофира на път за премиерата на кино лентата с негово присъединяване „ Съдилището”. Това призна преди време самият артист. Оказа се, че директно преди филмовата си премиера той е имал фотоси за различен, нов български филм, в който също е основен воин. Актьорът бързал, с цел да не закъснее, когато се случва злополуката. За негов шанс тя се оказва лека, само че по думите на околните му – е цяло знамение, че Блатечки се е разминал най-много с голяма нерешителност. Днес артистът не крие, че постоянно благодари на Господ, че е жив. „ Оживях след няколко тежки произшествия. Не считам, че сме сами. Има мощ, разсъдък, който ни направлява. Понякога ни оставя, защото се държим като непослушни деца - пипаме там, където знаем, че ще се опарим. Но пък идващия път внимаваме”.

 10. Мариан Вълев – Куката Любимецът на публиката от кримисериала „ Под прикритие”, Мариан Вълев, по-известен като Куката, също е претърпявал автоинцидент. Той се случва преди няколко години на автомагистралата на входа на Варна. За тази обстановка и до през днешния ден артистът споделя, че се е разминал като по знамение без съществени пострадвания, а единствено с няколко шева. Куката карал джипа си, когато изгубил ръководството над автомобила, след което се завъртял и се блъснал в мантинелата. Алкохолната проба, която тогава му взели от КАТ, била негативна. „ Карах с естествена скорост и внезапно всичко се случи за секунди. Духаше доста мощен вятър и усетих мощен подтик, който избута колата. Все едно ме удари камион”, връща лентата обратно Вълев. И прибавя: „ В първия миг не повярвах, че съм жив. Беше същинско чудо”. Дни след случилото се Вълев признава също, че висша мощ му е помогнала в този тежък случай, с цел да излезе съвсем незасегнат от колата.

Подготви Анелия ПОПОВА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР