Когато става дума за начини за увеличаване на продуктивността, много

...
Когато става дума за начини за увеличаване на продуктивността, много
Коментари Харесай

Тайният двигател на продуктивността

Когато става дума за способи за увеличение на продуктивността, доста от нас търсят техники за икономисване на време. Повечето хора не свързват равнището на продуктивност с това дали човек е по-мил и по-добър с останалите, само че при по-задълбочен разбор ще откриете ясна връзка сред двете. Да бъдете най-хубавата си версия ще ви разреши да увеличите фокуса и да вървите повече работа, споделя Вишен Лакиани, създател на „ The 6 Phase Meditation Method “.

„ Най-важното нещо, което би трябвало да вършим всеки ден, е да поддържаме положение на самодоволство “, споделя Лакиани, съосновател на уелнес платформата Mindvalley, която има повече от 10 млн. клиенти по целия свят.

„ Проучвания върху коефициента на позитивност (PQ), който съставлява съотношението на  като част от общите мисли на човек, демонстрират, че колкото по-висок е вашият PQ, толкоз по-продуктивен сте в работата си “, изяснява той.

Вместо обаче да употребява медитацията по обичайния метод, или другояче казано за възстановяване на концентрацията, Лакиани я употребява за усъвършенстване на позитивните черти на характера, тъй че човек да бъде по-добър “.

„ Най-важното нещо в живота е вашето равнище на личностно израстване “, споделя той. „ Хората, които в действителност имат страховит живот, не се оправят ужасно единствено в работата. Те имат пари, положителни връзки, ослепително здраве и устойчиво прочувствено положение. Всичко това изисква да поставите растежа като най-важното нещо в живота си “, споделя той.

Култивиране на добрина

Фокусирането върху растежа обаче може да бъде водено от егото. Това прави способността да бъдеш добър към себе си и към другите е главно умеене. Всъщност Лакиани назовава добротата суперсила и най-хубавия инструмент за възстановяване на продуктивността. Това умеене обаче е относително рядко срещано, защото не сме в положение да бъдем благи, когато сме изправени пред стрес, претоварване или боязън.

„ Тези неща ни карат да прекосяваме към режим на оцеляване “, споделя той. „ Когато сте в режим на оцеляване, всичко опира до самите вас. Всеки различен човек, всяко противоположно политическо мнение и всяка конкуренция се преглеждат като опасност “, изяснява.

Можете да се изолирате от непрекъснат режим на оцеляване, като практикувате няколко от фразите на медията на Лакиани.

Демонстриране на съчувствие

Първата стъпка в  медитация е разбиране поход, основан на състраданието. „ Проучванията демонстрират, че състраданието фактически понижава безпокойството “, споделя Лакиани. „ Това понижава възприеманите от вас закани. Например, в случай че някой ви изпревари на автомагистралата с огромна, не го смятайте за простак. Просто си помислете: „ Хм, чудя се защо бърза “, поучава той.

Лакиани  предлага първо да покажете съчувствие към фамилията си. След това разширете практиката към вашите сътрудници, вашия град, страна и най-после света.

„ Наричам това„ схващане за единение “, споделя Лакиани. „ Това значи разширение на състраданието освен към личния ви живот, само че и към всичко към вас, във все по-големи и по-широкообхватни кръгове “, прибавя той.

Практикуване на признателност

Втората стъпка е практикуването на признателност – развой, който ви слага в положение на благодарност. Благодарността покачва серотонина в тялото ви и това в действителност ви прави по-устойчиви на стрес, споделя Лакиани.

„ Въпреки че светът към вас може да е по-стресиращ, като да вземем за пример посредством натрупването на работа, вие сте в положение да се справите с него, без да се чувствате толкоз претрупани или уплашени, както нормално “, споделя той. „ Благодарността в действителност е толкоз мощна, че учените споделят, че това е човешката характерност, която най-вече се свързва с общото положение на благоденствие. И колкото по-добро е вашето благоденствие, толкоз по-добре сте готови да бъдете устойчиви на стрес “, изяснява той.

………..

Стефани Воза  за 

Превод и редакция: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР